maandag 18 januari 2016

davoorbijhoroscoop 18-1-16

Het kost in de ochtend wat moeite om wakker te worden. U bent keurig op tijd uit bed, maar u gaapt en geeuwt erover. Heeft u misschien wat te kort geslapen? Of bent u door een heel weekend luieren ernstig uit uw ritme? Wat het ook is, echt op gang komen gaat traag.

Wel bent u vandaag precies streng genoeg voor uzelf. U stuurt uzelf naar het zwembad. Dan maar op de harde manier wakker worden. En u bent blij dat u uzelf hebt gestuurd want het zwemmen is erg lekker. U bent zeer tevreden over hoe het ging en u voelt zich voldaan. Goed gedaan dame!

Het enige nadeel aan zwemmen is dat u als u ietwat moe bent er na die tijd zo rozig van wordt. Gelukkig heeft u daar rekening mee gehouden en hoeft u vandaag niet zo heel veel meer. U hoeft zelfs niet te koken. En dus zet u wanneer u weer thuis bent een lekker potje thee, zet deze op een theelichtje, steekt een kaarsje aan, vlijt u in uw stoel in een lekker warme omslagdoek en gaat heerlijk zitten haken.


Vandaag mag middelste eten koken. Nou ja, pannenkoeken bakken. Hoe het kan weet niemand maar letterlijk alles gaat verkeerd. Zo verkeerd dat u uzelf op een bepaald moment terug vindt in de keuken met een koekenpan in uw handen, hard nadenkend hoe u dit gaat oplossen zonder hem te ontmoedigen. Oudste biedt hulp. Terwijl u hem had gevraagd de paar gelukte pannenkoeken samen met middelste vast te gaan verorberen terwijl u nieuwe bakt, geeft hij u de pannenkoeken en biedt aan de rest te bakken omdat ‘het niet de bedoeling is dat jij kookt op maandagen’. Soms weet je gewoon zeker dat dat met dat opvoeden best wel goed is gekomen. En met middelste en zijn kookkunsten komt het ook wel in orde. We gaan gewoon op zoek  naar dingen die wel goed gaan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten