woensdag 27 januari 2016

dagvoorbijhoroscoop 27-1

Soms zijn er van die dagen en vandaag had u hem te pakken. Zo’n dag waarop alles net niet makkelijk gaat. Waar net een paar beren de weg oversteken als u aan komt rijden. Zo’n dag waarop u net genoeg tijd tussen de afspraken heeft ingepland om alle kleine kinkjes uit de kabel te kunnen strijken. Zo’n dag waarop er elk rustmoment een beroep wordt gedaan op u. Zo’n dag waarop uw hoofd om half vier op tilt slaat omdat het continu bezig is geweest met aanpassingen, omwegen en oplossingen te bedenken. Zo’n dag waarop alles net wel lukt maar u er door alle rafeleindjes net geen voldoening uit haalt.

Het is vandaag echt niet enkel kommer en kwel. Meer dat er een flink aantal obstakels was. Zo maakt u voor manlief een afspraak om met een van de katten naar de dierenarts te gaan en komt manlief er vrij laat achter dat hij een uurtje later vrij is en dus hopelijk precies op tijd om de kat aan te pakken en naar de dierenarts te gaan. Geen probleem, even omschakelen en zorgen dat alles startklaar staat.
 U verwacht oudste rond een uur thuis en wanneer u hem ergens anders over hebt deelt hij mee besloten te hebben op school te werken. Geen probleem, even uw interne wie-komt-wanneer-agenda omzetten.
U wilt even boodschappen doen maar komt er in de winkel achter dat uw bonuskaart nog in manliefs portemonnee zit. Geen probleem, maar dus ook niet zelf scannen en wel boodschappen in karretje, boodschappen uit karretje, boodschappen in karretje, boodschappen in auto, terwijl uw rug nog steeds een wat zwakkere plek is. En oja, geen manlief of zoon thuis om de boodschappen uit de auto te halen.
Jongste mailt dat fietssleutel kwijt is. Geen probleem, er is een reservesleutel, alleen geen tijd om die te brengen dus kom maar lopend naar huis. Drie kwartier later manlief net thuis, telefoon. Fietssleutel nog steeds kwijt en jongste in paniek. U nog steeds geen tijd om te brengen want hond wacht al een dik uur op een wandeling, u moet nog naar de apotheek en manlief moet met kat naar dierenarts. Manlief is lief en wil wel via school naar dierenarts rijden. Nu alleen even snel reservesleutel vinden. Geen probleem, ligt op de vaste plek, samen met de andere reservesleutels die van hetzelfde merk zijn en er hetzelfde uitzien. Dan allemaal maar mee en hopen dat ze allemaal weer terug komen.
Weer terug van wandelen met de hond komt ook manlief net weer thuis. Allebei behoorlijk moe. Manlief stelt voor jongste naar de apotheek te sturen. Uhm, die is naar kickboksen dus een van ons zal moeten want apotheek gaat zo dicht.


Dat is het moment waarop  uw hersens ingrijpen. Na een ochtend telefoontjes plegen, orthodontist bezoekje en regelzaken zijn de kleine dingetjes van de middag te veel. Te vaak de agenda bijsturen, plannen wijzigen en mouwen aanpassen is het op. U wijzigt nog een ding, het avondeten, en dan zet u uw hersenen in de stand by-stand. U laat de rest van de dag aan u voorbij gaan. Morgen is er weer een nieuwe dag. Dan ziet u wel weer verder.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten