zondag 10 januari 2016

dagvoorbijhoroscoop 10-1-16

Toen u gisteravond naar bed ging zei manlief dat hij vandaag ging uitslapen. Hij moest wel want hij gaat vanavond de nachtdienst. U bent dan ook erg verbaasd wanneer u wakker wordt en ziet dat manlief al uit bed is. Zou u beide dan nu in de categorie middelbaar horen? U kon allebei namelijk uitslapen als tieners. Geen enkel probleem om tot na het middaguur in bed te liggen en slapen.
Maar tegenwoordig is dat een zeldzaamheid. Nu u eindelijk zover bent dat u niet meer op tijd hoeft op te staan in verband met de kinderen bent u gewoon niet meer in staat tot blijven liggen. Het doet zelfs fysiek zeer als u te lang in bed ligt. Dan kunt u niet meer staan of liggen van de pijn in uw rug. Tja, het is wel een feit dat u geen achttien meer bent. Maar dat dat zo duidelijk voelbaar is had van u niet gehoeven.

Het is een echte zondag. De kinderen klungelen wat aan. Sommigen zeggen huiswerk te maken. Een ander hangt vooral voor de tv. Manlief loopt een beetje met zijn ziel onder zijn arm en wordt dus zo effectief mogelijk ontlast, ontweken en/of genegeerd al naar gelang de situatie.
U gaat nog even verder met het bekijken van diverse websites van logeermogelijkheden, bespreekt wat mogelijkheden met de betreffende zonen en maakt samen met hen een selectie van plekken waar ze wel van willen bekijken of ze het iets voor zichzelf vinden. Weer een stapje op weg naar nieuwe (logeer)opvang.

Verder kijkt u schaatsen en darten. Nou ja, de tv staat op de zender die het uitzendt en u zit met uw snufferd in uw haakwerk. Nee, het schiet nog steeds niet op. Ja, het wordt wel heel mooi. Hopelijk denkt u er morgen aan een foto te maken bij daglicht zodat de mooie kleuren ook goed te zien zijn. En ondertussen schieten uw gedachten heen en weer. Van logeeropvang naar facebook. Van facebook naar een volgend haakproject. Van een volgend haakproject naar een vriendin. Van een vriendin naar nog meer haakidee├źn. Even neemt u haakpauze om op pinterest te kijken of u een bepaald patroon nou wel of niet had gepind. En weer terug naar het haakwerk wat nu redelijk gedachteloos door uw handen heen en weer gaat. Wat is het toch een heerlijke hobby.

Zoals altijd sluit u de dag af met het doorlopen van de diverse agenda’s van de volgende dag. Weinig bijzonderheden maar toch niet helemaal terug naar normaal. Vanwege een ski-week vallen er lessen uit bij jongste op school. U kunt het niet na laten te verzuchten dat ‘gewoon’ nou eenmaal niet in uw leven schijnt te passen. Gelukkig dan maar dat u zelf ook niet geheel doorsnee bent.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten