maandag 11 januari 2016

dagvoorbijhoroscoop 11-1-16

Het is wat onwennig maar vandaag bent u een tot in de middag alleen thuis. Manlief ligt na een nachtdienst in bed en alle zonen zijn naar school. De eerste komt pas om half twee weer aanwaaien.
Het is lekker. U kunt rustig aan wakker worden zonder tv die aan staat. U kunt koffie zetten zonder dat u op uw beurt moet wachten omdat er iemand in de keuken brood staat te smeren. Kortom, het huis is voor het eerst in weken even helemaal van u. Dat heeft u best gemist.

U maakt van de gelegenheid gebruik om eens even een sopje door de woonkamer te halen. Even echt al het stof en de haren van de vensterbank poetsen. De deuren van de vingerafdrukken, modderdruppels van de hond en smeuren van die grapjas die de deur een tijd lang met zijn schoenen dicht duwde afhelpen. En vooral ook het gourmetvet van de lamp boven de eettafel poetsen. U ruimt eindelijk uw ‘tijdelijke’ garenopslag bij uw stoel op en zoekt de restanten en verzamelde boekwerken, patronen en garenwikkels uit. Hierna haalt u nog eens even flink de stofzuiger erdoor. Zo. Dat knapt op.

Moe maar voldaan gaat u zitten. Tijd voor rust en hobby. U pakt uw haakwerk erbij en wilt aan de slag gaan. Dan herinnert u zich dat u nog foto’s bij daglicht wilde maken. U loopt naar de eettafel en legt het werk neer. Omdat tunisch haakwerk voor het afgewerkt is enorm opkrult probeert u het een beetje glad te strijken voor de foto.
En dan ziet u het. U heeft gisteren te gedachteloos zitten haken. Ergens heeft u een toer niet afgemaakt maar bent halverwege al begonnen aan de teruggaande toer. U heeft minstens twintig steken te weinig overgehouden. U wikt en u weegt. U piekert en u peinst. U kijkt en u kijkt. Maar het is allemaal verspilde tijd want al die tijd weet u dat u niets anders kunt dan alles uithalen tot aan de verkeerde toer. U moet wel omdat u zich anders blijft ergeren. Of anderen dit nu wel of niet zullen zien, u weet heet. En u zult zich blijven storen. Maar u kunt niet meteen de confrontatie aan.

Gelukkig voor u komt net de eerste zoon aanzetten. En vlak daar achteraan de andere twee. U heeft even geen tijd meer om aan uw foutje te denken. Maar aan het eind van middag moet u er toch aan geloven. Uithalen, achteruit haken, uittrekken, afhalen. Zestien toeren heen en zestien toeren terug. U houdt uzelf maar voor dat u zo twee keer lol van dezelfde wol heeft. En zoals iemand al terecht opmerkte, het houdt me van de straat. Maar toch, het is best zonde van uw tijd en werk. Toch maar proberen beter te blijven opletten.


1 opmerking:

  1. Heerlijk zo'n gewone dag. Ik hoop dat je vandaag weer een beetje aan je haakwerk toe komt. Ik heb alles uitgehaald en begin opnieuw. ik wil toch proberen zonder patroon die sjaal te maken. Succes vandaag. xxx

    BeantwoordenVerwijderen