woensdag 6 januari 2016

dagvoorbijhoroscoop 6-1-16

De dag start met het volgen van schoolmedia over eventueel uitvallende lessen. En daar bent u best lang zoet mee. Het verbaast u enigszins want al vrij snel nadat u bent opgestaan is het begonnen met ijzelen en spiegelen de straatstenen u tegemoet. Maar een school doet er erg lang over te concluderen dat het toch wel erg glad is. U hoopt van harte dat ze daar een eventuele andere keer toch iets sneller mee zijn zodat u niet een dik uur hoeft af te wachten hoe of wat.
Uiteindelijk blijken alle zonen weer een dag thuis te mogen doorbrengen. In eerste instantie zal middelste nog naar de zorgboerderij maar als het aan het eind van de ochtend opnieuw begint te ijzelen wordt ook hier besloten dat de weg op gaan niet verantwoord is.

Het voelt wel een beetje raar, alle kinderen thuis. Oudste is na de kerstvakantie zelfs nog niet op school geweest omdat de maandag een studiedag voor leraren was gepland.
Er beginnen ook wat kleine beslommeringen de kop op te steken. Zo heeft de schoollaptop van oudste opstartproblemen maar kan hij de laptop niet door ict laten nakijken. Hoe moet hij nu bij zijn schoolwerk komen? Alle notities, maar ook diverse lesmaterialen staan op dat ding wat weigert op te starten. En volgende woensdag begint de tentamenweek. Zo kan hij zich niet echt lekker voorbereiden. Helemaal niet omdat hij dus ook geen lessen ter voorbereiding heeft. U probeert zich geen zorgen te maken maar hij moet nogal wat cijfers stabiliseren en ophalen om een stuk prettiger het eindexamen tegemoet te gaan.
Wederom een stevig lesje loslaten en vertrouwen zult u maar denken.


waarschuwingen donderdag 7 januari
De dag verloopt wederom geïmproviseerd. En al aan het begin van de avond weet u dat ook morgen vol improvisatie zal zijn. Uw persoonlijke te-doen-lijst voor morgen kan de prullenbak in ,want ook morgen zijn alle drie de zonen vrij. En ook morgen komt vriendin van oudste wat uren bij ons thuis overbruggen.
De weersvoorspelling  er op dat vrijdag de eerste normale schooldag van dit jaar zal gaan worden. Misschien dat u dan uw eigen agenda kan gaan volgen. Maar het zou zo maar kunnen dat u dan een snipperdag neemt.
1 opmerking:

  1. Niet onverstandig die snipperdag vrijdag. Het is druk genoeg met van alles regelen en helemaal als het toch prettig is binnen een gezin dat alles gepland is. Succes en geniet van je snipperdag

    BeantwoordenVerwijderen