maandag 4 januari 2016

dagvoorbijhoroscoop 4-1-16

Vandaag is de eerste schooldag van het nieuwe jaar voor het jongste gedeelte van uw gezin. Omdat manlief vandaag zijn eerste ochtenddienstverlichtingsdag heeft mag hij uitslapen en staat u vroeg op. Om na dat u de heren uitgezwaaid heeft snel weer naast manlief te kruipen. U bent namelijk nog steeds enigszins vermoeid. Dat blijkt wel uit het feit dat u vrijwel meteen weer in slaap valt en ruim twee uur later pas weer wakker wordt.
Ach, het is niet zo dat u een afspraak had staan en blijkbaar had u het hard nodig. U bestempelt deze dag gewoon als overgangsdag en doet lekker rustig aan.

Het is even wennen maar u hoeft vandaag niet te koken. Met ingang van deze week wordt er op maandagen door de kinderen gekookt. U bent namelijk gezegend met zonen die dat ten eerste kunnen en ten tweede leuk vinden. 
Jongste bijt het spits af. En hij maakt er goed werk van. Hij spit zijn met kerst gekregen kookboek van Rudolf van Veen door en kiest zorgvuldig een gerecht uit. Het is broccoli-geitenkaassoep geworden. Helemaal zelf gedaan van uitjes snipperen tot pureren in de blender aan toe. En het smaakte ook nog eens heerlijk (en dat terwijl u niet van broccoli houdt). Hij heeft de lat voor de andere zonen lekker hoog gelegd. En dat beseft oudste maar al te goed!Misschien overbodig zeggen, maar u bent apetrots op uw kok.

 
Manlief kijkt ’s avonds naar het darten. Een fijn moment om u bezig te houden met uw nieuwe handwerkproject. U heeft het Tunisch haken redelijk onder de knie. Het lukt al bijna gedachteloos. En u heeft er best aardigheid in. Dit zal vast niet het laatste project op deze wijze worden.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten