dinsdag 5 januari 2016

dagvoorbijhoroscoop 5-1-16

Op tafel treft u deze morgen een briefje aan met een niet mis te verstane boodschap ‘PAS OP, IJZEL, SPEKGLAD’. Uw man is niet zo van het waarschuwen dus u neemt deze niet licht op en roept uw zonen ruim eerder dan u normaal zou doen. Zo kunnen ze op tijd vertrekken en hebben dan genoeg tijd om desnoods lopend hun scholen te bereiken.

Dan mompelt uw oudste iets over eerste uren vrij. Omdat u van hem niet veel wijzer wordt gaat u op onderzoek uit. Via de site van zijn school schiet u niet veel op. Op de site van de school van de jongste staat wel dat hij sowieso de eerste twee uren vrij is en dat bekeken gaat worden of de andere lessen wel door zullen gaan.

Via facebook vindt u dan eindelijk een bericht van de school van oudste. En ja, ook hij is de eerste uren vrij en ook daar wordt bekeken wat dan wijsheid is.
Van de school van middelste kunt u helemaal geen berichten vinden. Niets op de site en ook geen mail. Hij zal dus gewoon op tijd moeten vertrekken. Mocht er nou toch besloten worden dat de schooldag niet doorgaat, komt hij maar weer naar huis.

Om negen uur verschijnt in magister voor jongste het verlossende woord. Alle lessen vallen uit. En vlak daarna (weer via facebook) ook bericht van school van oudste dat ook hij zich weer mag omdraaien.
Tenminste, dat is het plan. Tot hij zijn vriendin spreekt en verneemt dat die dus wel heel vroeg al naar school is gefietst. Om een lang verhaal kort te maken, vriendin komt hier de dag doorbrengen.


Deze dag wordt dus heel anders dan u gisteravond bedacht had. U zou namelijk wat rond lummelen, de kerstspullen opruimen, wat in de keuken rommelen en omzetten, beetje zwemmen  en dan zouden langzamerhand de mannen weer het huis binnen komen druppelen. Het kerstspullen opruimen en het rondlummelen is gelukt. De rest schuift u maar door naar ergens later deze week. Want ook morgen bent u weersafhankelijk. Zowel jongste als middelste horen morgenochtend vroeg of ze om respectievelijk kwart voor negen(jongste) dan wel tien uur (oudste) moeten beginnen. Of dat ze net als vandaag een dagje lui ijsvrij zijn. U bent benieuwd.

2 opmerkingen:

  1. het hele noordelijke leven is verstoord maar er volgt vanzelf weer dooi

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja hoor, het vraagt van iedereen wat coulance, aanpassing en goede wil dan komen we de ijzelperiode met de minste kleerscheuren door.

      Verwijderen