maandag 18 januari 2016

dagvoorbijhoroscoop 17-1-16

                              
De laatste dag van het weekend. De laatste dag waarop u rustig aan kan doen. Vanmiddag komen namelijk de grote druktemakers weer thuis en zullen u en uw gezin weer terug in het gareel moeten. Het schema voor volgende week ligt al klaar. Morgenochtend nog even goed controleren en dan kan het draaiboek weer gaan draaien.


Morgen gaat de derde week in waarin manlief weer drie ploegen werkt. Het is nog enorm wennen. Een jaar lang heeft u in een ander ritme geleefd, een tiendaags schema over een zevendaags schema. Erg lastig met plannen. Erg lastig om aan gewend te raken. Maar ook erg prettig doordat manlief minder moeilijke ochtenddiensten heeft. Ook prettig omdat hij veel taken thuis kan overnemen. Prettig tijdens en na uw ziekenhuisopname na het hartinfarct. Erg lastig omdat hij tijdens en net na uw ziekenhuisopname zoveel taken overnam. Een valkuil waar u beide met open ogen bent ingelopen.
U denkt dus dat het weer enorm wennen zal zijn, de drie ploegen, maar na veel prakkiseren bent u tot de conclusie gekomen dat het een zegen is. Het geeft de kans om het evenwicht te herstellen. U krijgt eindelijk weer wat meer verantwoordelijkheden. En manlief kan afstand nemen van diezelfde verantwoordelijkheden. U kunt beiden weer volgens een logisch schema leven. Uw gezin heeft weer meer duidelijkheid.


Dat is niet de enige verandering. Zowel manlief als u hebben een behoorlijke mentale klap gehad. U komt er beiden wel weer bovenop, maar duidelijk was wel dat de draaglast zijn absolute maximum heeft bereikt. Er zal dus op gezinsniveau beter samengewerkt moeten worden om de lasten en lusten beter te verdelen. En dus is er nieuw schema opgesteld. Een schema waarin niet alle leuke dingen staan maar ook wat meer huishoudelijke taken. Het uitlaten van de hond was eigenlijk de enige klus die door iedereen gedaan moest worden, daar zijn er nu een aantal bijgekomen. Zo mogen ze zelf hun wasgoed opruimen. Dat scheelt u een hoop sjouwen met wasmanden. Maar ook het tafeldekken en afruimen werd altijd door paps en mams gedaan, dat is ook opgedeeld onder alle gezinsleden.

En de allergrootste verandering is dat de zonen op maandag mogen koken. Omdat niemand verwacht dat dat automatisch eerlijk wordt verdeeld heeft u ook dat in het weekrooster opgenomen. Het is in ieder geval de verandering waar iedereen het meest aan moet wennen. U omdat u uw keuken plots moet afstaan, de kinderen omdat ze plots rekening moeten gaan houden met een planning(boodschappen, hoe laat gaan koken, wie is er thuis met het eten). En manlief omdat hij erop moet vertrouwen dat ze leren de boel ook weer op te ruimen. Maar stiekem is het gewoon ook spannend wat ze verzinnen en of het lukt om het op tafel te krijgen. En dan liefst zonder hulp van mams.


2 opmerkingen:

  1. OH dat schema is een zegen hoor. Hebben wij in die periode ook gedaan. Schema en iedereen hield zich er redelijk aan. Het was wennen, maar kan me herinneren dat toen alles ook op rolletjes liep. Succes allemaal.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. ik heb mij altijd innerlijk stevig verzet tegen schema's en roosters, maar toen dat vorig jaar wegviel merkte ik dat zowel ik als het gezin beter draait met schema's en roosters. We hebben die duidelijkheid en houvast toch echt nodig.

      Verwijderen