vrijdag 22 januari 2016

dagvoorbijhoroscoop 22-1

Het loopt deze ochtend als van een leien dakje. Iedereen heeft zijn spullen voor elkaar en iedereen is dus ook op tijd de deur uit. U pikt nog een extra uurtje slaap. Maar dan is er ook voor u geen ontkomen meer aan, de vrijdag is begonnen.

U houdt zich vandaag goed aan uw voornemen om deze week eindelijk weer eens twee keer in dezelfde week te gaan zwemmen. Iets over twaalven begint u aan uw half uurtje binnenbad. Zoals wel vaker gaat de tweede keer in de week wat stroever dan de eerste keer, maar u zet door en zwemt de volledige 30 minuten aan een stuk door. U zal ook wel moeten. De bodem is op het zogenaamd ondiepe gedeelte op 1 meter 60 diepte gezet, zo lang als u bent. Het is dus kant hangen of doorzwemmen. Laat u nou een hekel hebben aan kant hangen.
Na de toiletpauze gaat u naar buiten. En ook daar zwemt u dertig minuten. U bent trots op uzelf. Zeer voldaan gaat u douchen en aankleden.

Onderweg naar huis kruist uw pad dat van manlief die net op weg is naar zijn werk. Hij heeft nog even een nieuwtje, jongste was eerder vrij en is al thuis. Fijn voor hem maar u ziet de bui al hangen. Normaal geniet u altijd van een klein half uurtje absolute stilte wanneer u terug komt uit het zwembad. Even de zwembadprikkels laten ontladen. Dat zal nu een stuk lastiger gaan.

Aan het eind van de middag ziet u toch een klein kansje. Jongste gaat in de tuin met hout en gereedschap aan de slag. U wilt van dat moment gebruik maken om toch even een beetje te ontladen.
Daar gooit oudste die bij een vriend thuis is via whatsapp roet in het eten. Zijn schoollaptop is wederom gecrasht. Nu terwijl hij een opdracht wilde versturen. Deze opdracht was bij de vorige crash verloren gegaan en onderdeel van de toets die hij deze week had. Ja, hij was dus te laat, maar als hij deze vandaag voor vijf uur alsnog inleverde werd zijn cijfer herzien en voldoende.
Na hem het mailadres van zijn leraar te hebben gegeven vraagt u toch maar eens naar de opdracht.
-Deze keer wel in een cloud opgeslagen?
-Ja.
- Dus bereikbaar via een andere laptop?
-Ja.
-Mooi, dan kan je de opdracht alsnog op tijd inleveren!
En toen werd het stil op whatsapp. Natuurlijk bevreemd u dat. Maar u schuift twijfel over zijn motieven aan de kant en geeft hem het voordeel van deze twijfel. Maar wanneer hij weer thuis is kan u niets anders dan er toch even naar vragen.


-Heb je nou die opdracht op tijd ingeleverd?
-Hoe dan? Ik heb toch geen werkende schoollaptop? En mijn eigen laptop staat hier.
-Maar je vriend heeft toch een laptop?
Zoon kijkt mij aan alsof hij het in Keulen hoort donderen. Hij was met drie Havisten in een ruimte, maar geen van allen was slim genoeg om te bedenken dat ze allemaal een laptop hebben. Stelletje slimbo’s. Hopelijk komt het nog goed met die opdracht, anders beloofd dat hele eindexamen een schier onmogelijke opdracht te worden.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten