zaterdag 20 januari 2018

dagvoorbijhoroscoop 20-01-2018

Dag twee van de open dagen begint vroeg vandaag. Eerst middelste klaar stomen om naar de boerderij te gaan. Dan zorgen dat uzelf klaar bent voor vertrek. En op naar Zwolle want op het programma staan de voertuigentechniek-opleidingen van Deltion.

Aangekomen in Zwolle is het eerste wat opvalt dat het druk is. Er staan verkeersregelaars, overal staan auto’s, de parkeergarage staat vol en overal lopen mensen. Veel mensen.

Al snel blijkt dat u precies in de verkeerde parkeergarage staat. Manlief, jongste en u mogen het hele gebouw door want de opleidingen waar jongste in geïnteresseerd is zitten aan de andere kant. Bij de andere parkeergarage.
Onderweg krijgt u wel een indruk van de grootte van de school. Het lijkt wel een dorp. Een dorp met een hoofdstraat waaraan allemaal verschillende scholen staan. De hoofdstraat wordt wat onhandig onderbroken door een echte en drukke straat. Er gaat een loopbrug overheen, maar u loopt op de begane grond en moet echt even naar buiten, oversteken en weer naar binnen.

Eindelijk bereikt u de werkplaatsen van voertuigentechniek. Jongste kijkt wat rond, manlief pakt wat folders, dan komt er een docent praten met jongste. De man geeft zijn visie op de BOL-3 en BOL-4 variant. Dit helpt jongste zeker in het kiezen van het soort opleiding, maar wanneer we weer naar buiten lopen is hij heel stellig: ’Niet hier.’
Hij vindt de omgeving te overweldigend, de pleinen te massaal, het voelt te kolossaal. Zelfs het argument dat het eigenlijk gewoon een school is aan een straat met scholen laat het hem niet overwegen. Hij voelt zich er niet op zijn plek. En u weet dat het dan ook gewoon op houdt. Zelfs al zou dit de allerbeste in zijn soort zijn, hier zal jongste nooit voor kiezen.

De rest van de dag vult u met kleine bezigheden. Die open dagen zijn best leuk, maar ze tikken er ook best in. Vandaag tikt het er met die miezerregen nog een beetje extra in. Dus maakt u zich geen drukte, doet geen zwaar werk en haakt zeer geregeld.
Het hart van uw stola begint al mooi vorm te krijgen. Ook haakt u nog wat bloemen. Die zijn namelijk makkelijk op schoot uit het hoofd te haken. Ideaal voor in de avond voor de tv.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten