dinsdag 30 januari 2018

dagvoorbijhoroscoop 30-01-2018

U begint de dag voortvarend. Wanneer de mannen de deur uit zijn haalt u de vaatwasser leeg en vult deze weer. U haalt het bed af en stopt het beddengoed in de wasmachine. U hangt de dekbedden te luchten. U bereid de bolognesesaus van vanavond voor en stopt de ingrediƫnten in de slowcooker. U haakt een kant van de deken voor jongste. U haalt het beddengoed uit de wasmachine en stopt dit in de droger. U vult de wasmachine opnieuw en pakt uw zwemtas in.

Het fietsen naar het zwembad doet u even twijfelen over uw fanatisme van vandaag. Is dat nou wel zo verstandig? Nou ja, u bent nu toch al bij het zwembad. Even diep ademhalen en gaan met die banaan.
Helaas lukt dat diep ademhalen steeds lastiger. Hierdoor gaat het zwemmen ook steeds lastiger. Toch uzelf een tikje overschat en de weerslag van die pokkeverkoudheid van afgelopen week op uw longen ook. U piept en kraakt.
U zwemt dapper door maar na twintig minuten heen en weer gaat het niet meer. Tijd om de handdoek in de ring te gooien.

Eenmaal thuis merkt u pas echt goed hoeveel u van uw lijf heeft gevergd. U bent op. Eerst maar eens flink uitrusten. U bent blij dat u in uw fanatisme het eten van vanavond al in de slowcooker hebt gedaan. Dat scheelt u vanmiddag een flinke bak werk. Nu hoeft u alleen maar de pasta te koken.Maar dat is meer mazzel dan wijsheid geweest.

Als u heel eerlijk bent heeft u dit niet helemaal goed gedaan. Doseren was waarschijnlijk handiger geweest. Maar soms komt u uw grenzen tegen zonder dat u doorheeft dat u ze naderde. Het blijft lastig.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten