zaterdag 18 november 2017

dagvoorbijhoroscoop 18-11-2017

Zaterdag is nog steeds boerderijdag voor de jongste twee zonen. Ze worden rond negen uur opgehaald en gaan de hele dag naar zorgboerderij Refaja in Echten. Daar zijn ze de hele dag bezig met dingen die ze leuk vinden. Middelste bakt geregeld van alles. Hij is vooral een meester in pannenkoeken bakken voor het woonhuis en de kamertrainingsgroep.
Jongste heeft een tijdlang vooral aan geklungeld maar heeft ontdekt dat er altijd wel iets te klussen is. Zo heeft hij de afgelopen weken een bolderkar opgeknap, heeft hij recent al het handgereedschap uitgezocht en geordend en vandaag is hij aan de slag geweest met hout uit het afvalhout.

Middelste gaat ondertussen al tien jaar naar de boerderij, jongste een jaartje korter. Het is dus echt een onderdeel van hun leven.


Dankzij boerderijdag is er op zaterdag ruimte voor andere dingen. Manlief is op zaterdag geregeld op pad met zijn oudste zoon. Tegenwoordig niet meer om mee te gaan naar wedstrijden want een groot deel van het team heeft zelf een rijbewijs. Maar zoonlief mag tegenwoordig op de meest fantastische plekken fluiten. Plekken die zeker wel te bereiken zijn met het openbaar vervoer, maar dan  moet je wel een portie tijd en een rugzak geduld meenemen. Dus rijdt zijn vader hem naar Sneek. Of Franeker. Of Stadskanaal. Of…nou ja, elke willekeurige plaats in Noord-Nederland met een overdekt zwembad en een waterpoloteam.


Door deze bezigheden van de anderen bent u op zaterdagen geregeld alleen. Deze uren gebruikt u bijna altijd om te hobbyen. Zo ook vandaag. Maar om te kunnen hobbyen (ahum) moest u vandaag toch echt even garen halen. Wegend de Sintintocht besloot u op de fiets te gaan. Dat was toch best een beetje afzien. Regen, wind en kou teisterden u. Een blik op de overvolle parkeerplaatsen verzacht het leed enorm.  Het is in de stad even zoeken naar garen in de juiste kleuren maar u kunt ’s middags aan de slag met elven- en kerstmutsen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten