donderdag 2 november 2017

dagvoorbijhoroscoop 02-11-2017

Het is vandaag vroeg dag. Het voelt een beetje als de ochtend van een schoolreisje. U voelt lichte opwinding en een kleine dosis spanning. Zult u wel op tijd in de juiste trein in Zwolle stappen?

Voor dat u ├╝berhaupt in Zwolle bent moet er nog wel het een en ander gebeuren.
Zo moeten er twee zonen naar school, maakt u uw lunchpakketje  en verzamelt u de andere dingen die u mee wilt hebben. Kaartje uitprinten en treinticket in de app zetten heeft u gisteren al gedaan. Ook de powerbank ligt al klaar. U denkt dat u er helemaal klaar voor bent.

Op het station komt u vriendin van oudste tegen. U heeft op weg naar Zwolle dus leuk gezelschap.
Ook in Zwolle bent u verre van alleen. Er willen heel veel mensen in dezelfde trein als u. Alleen willen al die mensen precies de andere kant op dan u.
Uiteindelijk bereikt u toch de eerste klas en ziet daar iemand opgelucht naar u zwaaien. Het is gelukt. Vriendin Carla en u zijn samen op weg naar de Kreadoe in Utrecht.

De heenreis wordt gebruikt om elkaar bij te praten. Het is meteen vertrouwd en al snel schudt u beiden van het lachen om elkaars perikelen.
De beurs zelf is een veel serieuzere aangelegenheid. Zo veel stands, zo veel hobbymateriaal, zo veel indrukken. U kijkt, keurt, beoordeelt en verwondert wat af.
De uiteindelijke buit is bescheiden maar u heeft beiden weer voldoende inspiratie om maanden vooruit te kunnen.

Dan is het tijd voor het traditionele koffie drinken op het station terwijl er rustig bekeken wordt welke trein er terug genomen wordt. De conclusie luidt dat u tijd genoeg voor koffie heeft. De trein die de beste aansluitingen heeft is net vijf minuten geleden vertrokken. De eerst volgende is een uur later.

De terugreis verloopt spoedig. De sfeer onderling is nog steeds gemoedelijk maar aan de uitbundigheid is te merken dat u beiden enigszins vermoeid bent geraakt. U verlangt beiden naar een rustige avond met de voetjes omhoog.

Dat is precies wat u doet vanaf het moment dat u thuis bent. Nagenieten van een fijne dag in goed gezelschap.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten