maandag 13 november 2017

dagvoorbijhoroscoop 13-11-2017

Deze ochtend wordt u vermoeid wakker. De kwaliteit van de slaap was benedenmaats waardoor u geregeld wakker bent geweest. Jammer, maar het is even niet anders. U moet er uit want er wachten u een aantal taken vandaag.

U begint de dag in het ziekenhuis. Jongste mag op controle bij de kinderarts. Gelukkig is alles helemaal prima. Nog steeds op gewicht. Wederom een stukje gegroeid. En nog steeds een gezond BMI. De arts is tevreden. Jongste is tevreden. U bent tevreden. Nu kan dit hoofdstuk echt afgesloten worden.

Eenmaal weer thuis schrijft u een boodschappenlijstje. U hoeft maar weinig te halen. Eigenlijk zonde om daar de auto voor te starten. U kijkt het lijstje nogmaals door maar het is niet langer geworden. U checkt buienradar en besluit op de fiets boodschappen te gaan doen.

Het lijkt een eenvoudige beslissing maar voor u is dit toch iedere keer weer een vrij grote drempel die u neemt. U weet namelijk dat u halverwege met zwoegende borst op souplesse en momentum de pedalen rond trapt, terwijl u ondertussen door Jan en alleman wordt ingehaald. Dat u het lichamelijk niet makkelijk hebt is al niet motiverend  maar dat ingehaald worden krenkt uw trots. Zelfs als uw inhalers allemaal op een elektrische fiets zitten.


Maar een klein uur later kunt u zich voldaan in uw stoel laten vallen. Makkelijk was het niet, maar u heeft het toch weer geflikt. En op eigen kracht. Of halve kracht zo u wilt. U maakt dat nu u weer thuis bent geen snars meer uit.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten