donderdag 14 december 2017

dagvorobijhoroscoop 13-12-201

Wanneer u deze ochtend opstaat merkt u al snel dat het nu echt misse boel is. De misselijkheid is zeer aanwezig en de vermoeidheid laat u bijna tollen op de benen. Al snel nadat oudste en middelste zijn vertrokken overlegt u kort met jongste en gaat terug naar bed. Vervolgens slaapt u een gat in de dag.

Die paar uur slaap hebben wel effect. Eindelijk niet meer misselijk. Zowaar geen oorpijn. En ook de vermoeidheid is naar de achtergrond vertrokken. Voor het eerst in vier of vijf dagen voelt u zich een soort van fit.
U staat niet meteen juichend op de banken. U kent uw lijf. U weet dat als u nu te hard van stapel loopt uw lijf aan de noodrem trekt. En aangezien u vanavond nog een oudercontactavond heeft doet u maar erg rustig aan. Over een paar uur zult u uzelf dankbaar zijn.


Het oudercontactmoment wordt vrij intensief. U heeft een afspraak met de wiskundeleraar en de mentor van jongste. Bij beiden wordt duidelijk dat het lange ziek zijn van vorig schooljaar een behoorlijk bepalende factor is dit jaar. Niet alleen omdat jongste toch wel wat stof heeft gemist maar vooral ook omdat het oplopen van achterstand ernstig rotzooit met het zelfbeeld en zelfvertrouwen van hem.


Er is wel al hulpverlening ingeschakeld maar de grote vraag is of dit voldoende zal helpen om jongste dit jaar nog een soort van ontspannen door te krijgen. 
En dat roept de grootste vraag op. “Wat wil hij hierna voor opleiding doen en is HGL daar noodzakelijk voor.” Stof tot nadenken voor u als ouders maar vooral voor hem. U benijdt hem niet.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten