maandag 25 december 2017

dagvoorbijhoroscoop 25-12-2017

De dag begint met uitslapen. Maar niet te lang want voor het bijna lege programma heeft u toch nog aardig wat tijd nodig. Manlief is ook op tijd uit bed en loopt een rondje met de hond. Daarna bereidt u samen de brunch en dekt de tafel. Heerlijk kneuterig allemaal.


Na de brunch is het voor iedereen tijd om zich feestelijk te gaan kleden en de kerstcadeautjes uit te gaan pakken. U bent flink verwend met leuke cadeaus. Ook de gezinsleden zijn allemaal zeer content met de ontvangen goederen. Oudste is dit jaar de gelukkige die de meeste pakjes mocht uitpakken. Hij heeft de cadeaumand nodig om alles naar zijn kamer te kunnen vervoeren.


Middelste en jongste hebben dartpijlen gekregen en willen die natuurlijk meteen uit proberen. Alle mannen verdwijnen naar boven en u heeft de rest van de middag de benedenverdieping voor uzelf. Geen straf want u gaat lekker in de keuken aan de slag. U hoeft niet veel meer te doen maar vindt het wel lekker dat u dat in uw uppie kan doen.


Het diner is ook dit jaar een groot succes. Er wordt weer volop gesmikkeld en gesmuld. Bijna alles gaat op. Een groter compliment kunt u niet krijgen.
Het is nog wel even spannend of u het dessert op tijd af krijgt. U was namelijk een klein beetje vergeten dat u daar nog een mengsel voor de afwerking voor moest maken. Nu is uw motto al jaren “het is mischien niet erg mooi maar smaakt heerlijk” dus al teveel drukte maakt u zich niet. De chocobombe smaakt verrukkelijk.
Na het eten stelt oudste voor om een spelletje te gaan doen. Democratisch besluiten de zonen dat het ‘kolonisten van Catan’ wordt. Voor manlief en u is het de eerste keer dat u het speelt. Gelukkig is het spel eenvoudig aan te leren zodat u beiden al snel lekker meespelen. U wint zelfs.
Daarna worden er nog een paar potjes gekaart. U zult niet vertellen wie die heeft gewonnen want dat ligt bij sommige zonen ietwat gevoelig.


Al met al heeft u een zeer ontspannen eerste kerstdag. Zo een waarop de bezigheden vanzelf ontstaan. Zo een waar u zo ontzettend van geniet.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten