zaterdag 23 december 2017

dagvoorbijhoroscoop 23-12-2017

De zaterdag voor kerst. En helaas zult ook u zich in het feestgedruis in de winkels moeten wagen. Het is niet veel wat u nog moet hebben, maar ergens hebben uw hersens weer niet geregistreerd dat uw gezin ook in de dagen voor kerst graag iets te eten heeft.
Natuurlijk zijn er nog wat andere boodschapjes. U was her en der toch iets  vergeten op te schrijven toen u bezig was met de bestelling. Verder wilt u nog even naar de kaaswinkel en kan het vlees opgehaald worden bij de slager. Al met al zijn manlief en u iets meer dan een uur kwijt geweest aan boodschappen, net zoveel tijd als op een normale zaterdag. Daar verdient u beiden wel een schouderklopje voor.

In de avond maakt u een begin met een van de desserts, de ondertussen bij u thuis traditionele chocobombe. Het blikje gecondenseerde melk heeft aardig wat tijd nodig om dulce de leche te worden. En daarna heeft de bombe een nachtje vriezer nodig voor u m verder kan maken.

U wilt ook nog wat lekkers maken. U had een recept gezien van witte chocoladefudge die u erg lekker leeg. Maar u zit even niet op te letten en laat in plaats van de chocolade smelten de boel aanbranden. U baalt flink maar plots bedenkt u dat u afgelopen week bij het bestellen en bij het boodschappen doen de ingrediƫnten op de lijst had gezet. Zou het zomaar zo zijn dat u opnieuw kan beginnen?
Een blik in de kast maakt u helemaal blij. U heeft inderdaad voldoende chocolade om opnieuw te beginnen. Het resultaat staat nu uit te harden in de koelkast. U hoopt dat het net zo lekker gaat smaken als het er uitziet.Geen opmerkingen:

Een reactie posten