zaterdag 9 december 2017

dagvoorbijhoroscoop 09-12-2017

Op tijd staat u naast uw bed om middelste de deur uit te helpen. Ook jongste mag op tijd naar bed want die wordt door manlief naar het logeerhuis gebracht. Eigenlijk zou hij gisteravond al heen maar hij wilde erg graag de hele kerstmarkt helpen. Aangezien de kerstmarkt tot half acht zou duren had u al uitgerekend dat hij dan rond half tien in Zwolle zou kunnen worden afgeleverd, het tijdstip waarop de eerste groep naar hun slaapkamers gaan. Geen fijn moment voor hem, voor de begeleiders en voor de groep. En dus besloten hem op zaterdag heen te brengen.

De rest van de dag is eigenlijk heel erg gewoon zaterdag. Manlief en u regelen wat huishoudelijke zaken  en er worden boodschappen gedaan. En wat tegenwoordig ook al heel gewoon is op zaterdag vertrekt manlief daarna met oudste omdat oudste een wedstrijd moet fluiten.

U benut de tijd alleen om nog flink verder te halen aan uw sjaaltje. Een grotere opgave dan u van te voren had bedacht. U komt net wat metertjes garen te kort en u moet behoorlijk goochelen met steken om uit te komen. Dat lukt wel maar het garen waarmee u verder haakt is zwart en pluizig. Heel mooi maar zodra het begint te schemeren ziet u letterlijk geen steek meer. Sjaal aan de kant, katoen weer omhoog en verder met uw kerstkaartdingessen.


Al met al een gewone, rustige dag. En als nou de oorpijn ook nog weg was gebleven had het een heel mooie dag geweest.

close-up van de kerstboom
nog een detail, een gebreide kerstbal


Geen opmerkingen:

Een reactie posten