dinsdag 12 december 2017

dagvoorbijhoroscoop 12-12-2017

Dan is de dag gekomen dat u tegen een writersblock aan hikt. U vindt het lastig een onderwerp te verzinnen. Alles wat er te zeggen is over vandaag lijkt zo ontzettend veel op de dag van gisteren dat u twijfelt of het wel interessant is iets te schrijven.
U moet uzelf echt even streng toespreken en helpen herinneren waarom u ook alweer schrijft. Niet om interessant te zijn. Niet om per se gelezen te worden. Maar om te reflecteren en te schrijven.

Dat u al een paar dagen niet fit bent speelt zeker een rol. U heeft niet veel zin opnieuw stil te staan bij oorpijn, vermoeidheid en een algemeen bleh-gevoel. Om die reden heeft u al ongeveer alle andere dingen die op een off-day gebeuren beschreven. En nu zit u dus met het gevoel dat u alles wat u te vertellen heeft al verteld heeft.

Vooruit, de hoofdlijnen van vandaag dan. Oudste gaat op tijd weg maar ondervindt geen hinder meer van de sneeuwval van gisteren.
Middelste is ook op tijd weg. Al weet hij niet helemaal zeker of hij wel naar stage moet. Maar aangezien hij niet binnen tien minuten weer thuis is gaat u ervan uit dat de conciƫrges van het basisonderwijs niet staken.
Helemaal gewoon stagelopen blijkt het toch niet te zijn. Om twaalf uur mag hij naar huis. “Noem het maar ijsvrij, dan hoef je die twee uur ook niet in te halen.”
Jongste mag vandaag later beginnen. Zijn school heeft leerlingen vanuit de wijde omtrek en heeft besloten later te starten zodat er goed zicht is op hoe schoon en veilig de wegen zijn en of het openbaar vervoer alweer opgestart is.
Na school gaat hij met een klasgenoot mee. Ze proberen al een tijd af te spreken maar de klasgenoot is net zo’n warhoofd als jongste dus meestal komt het er niet van. Maar vandaag vatten ze de koe bij de hoorns en regelen het meteen.

Het grote voordeel dat uw zonen tieners zijn tegenwoordig is dat ze dit soort dingen erg goed zelfstandig kunnen. Net zoals naar de manege fietsen om paard te rijden en naar het zwembad gaan om te trainen. Zo kunt u lekker verder sukkelen en sniffen.

 
gemaakt voor de facebook kerstswap
alleen nog even persen
Geen opmerkingen:

Een reactie posten