zaterdag 18 december 2021

dagvorbijhoroscoop 17-12-2021

 

Vandaag zal de dag in het teken staan van uitslapen, licht huishoudelijk bezig zijn, kalm aan doen en bak-experimenteren. U zet een was aan. De vaatwasser wordt aan het werk gezet. Pakjes worden aangenomen en u doet uw best een klein beetje orde in de chaos te scheppen.

 

In de middag begint u aan een nieuw bakavontuur. Al geruime tijd wilt u proberen uw vaders kersttulband na te bakken. U heeft een speurtocht opgezet naar het recept en dit uiteindelijk gevonden via een facebookgroep. Nu jeukt het al weken om het te gaan bakken maar u kwam er maar niet aan toe. Tot vandaag.

 

Helaas bekruipt u bij de tweede rijs al het gevoel dat er iets niet goed gaat. Heeft u een fout gemaakt met het gist? Stond het deeg te koud? Heeft u iets niet goed gelezen? U weet het niet, maar iets voelt niet goed.

Ondanks deze twijfels schuift u een tulband in de oven. Al heel bijzonder dat het er maar een is want het recept zou voldoende deeg moeten opleveren voor twee, maar u gaat liever onderuit terwijl u het toch probeert dan het van tevoren al op te geven.

 

Uiteindelijk blijkt uw onderbuikgevoel gelijk te hebben. Er is iets grondig mis. De tulband is hard van buiten, nauwelijks gerezen en droogt zeer snel uit. Ook de smaak is niet helemaal wat u zich herinnert. Het lijkt er wel een beetje op maar het smaakt een beetje gisterig. Toch iets mis met het gist en het rijzen. Morgen of overmorgen maar opnieuw proberen.

 

In de avond houdt u zich vooral bezig met simpele dingen als Darten op tv, spelletjes op de telefoon en met sociale media. Als afsluiter kijkt u nog lekker Murder She Wrote, een oude guilty pleasure van u. Even het hoofd leegmaken. Hopelijk helpt het u lekker te slapen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten