vrijdag 17 december 2021

dagvoorbijhoroscoop 16-12-2021

 

Het is momenteel echt december in uw huishouden. Veel dingen gaan anders dan anders. Er is drukte op de werkvloer bij de één. Er is juist weinig werk voor de ander. De gezinskalender hangt voor Piet Snot want alle kinderen vergeten hun afspraken en werk/schooltijden er op te zetten waardoor u geregeld verbaasd op kijkt omdat iemand laat vertrekt, of juist heel vroeg, of helemaal niet. Of er wordt aangebeld en de coach van een van de kinderen staat voor de deur terwijl u niet eens weet hoe laat deze persoon de afgelopen nacht of zelfs morgen thuis was. Kortom, veel drukte en chaos.

Nu herkent u dit natuurlijk van eerdere jaren. Zo gaat het eigenlijk elk jaar. U bent al lang blij dat er kerstvieringen op scholen meer zijn in uw gezin. Deze worden langzamerhand ingewisseld voor kerstborrels en daar hoeft u weinig voor te doen. Maar toch bent u vast weer blij als het eerste kerstdag is. Dat betekent altijd het keerpunt in de gekte.

 

Maar al die gekte en drukte en het slechte slapen van de laatste nachten eisen wel hun tol. U begint dingen te vergeten. U heeft wat meer moeite om dingen te begrijpen. U concentreren is best een uitdaging. En u voelt u niet hoentjesfris of fit. Gaat ook wel weer over maar u baalt er wel van. U wilt van alles maar lijkt nergens aan toe te komen. Gelukkig is een van uw knutselprojectjes af en heeft u al blije reacties gehad van uw bieb-collega’s. Dat maakt weer veel goed.

 

Ook in de bibliotheek gaat momenteel niet alles zoals het normaal gaat of zou moeten gaan. Er heerst veel ziekte onder vrijwilligers en onder het vaste personeel rent een pechvogel rond waardoor ook deze niet allemaal aanwezig zijn. Vandaag zorgt die pechvogel ervoor dat de bevoorrading pas halverwege de middag er is in plaats van in de ochtend. Helaas is er geen extra vrijwilliger om te helpen dus uw vaste maatje en u verdelen het werk maar u heeft een beetje het gevoel dat u de makkelijke klus hebt met het verwerken van de kratten met boeken. Uw collega loopt het vuur uit de sloffen om alles een beetje op orde te houden!

Gelukkig is de vrijwilliger die Educatie helpt en lief en op tijd klaar met haar werkzaamheden. Ze springt bij waardoor u geen enorme puinhoop hoeft achter te laten voor de vrijdagploeg.

 

In de avond valt u spontaan op de bank in slaap. Dat is iets wat u zelden gebeurt! Het is maar een hazenslaapje maar het helpt u wel de avond door. Zo kunt u nog even ontladen voor u naar bed gaat zodat u hopelijk lekker rustig kunt slapen. Aan uw vermoeidheid zal het niet liggen. De drukte in uw hoofd is een ander verhaal.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten