donderdag 2 december 2021

dagvoorbijhoroscoop 02-12-2021

 

Er zijn dagen die u blijven verwonderen. En toevallig is vandaag zo’n dag. U maakt dingen mee die u niet zal kunnen verklaren. En misschien wilt u dat ook wel niet. Uw huidige verklaring bevalt u wel.

 

Er zijn vandaag zoveel rare dingen. Zulke bijzondere dingen die fout zijn gegaan. Boeken op plekken die u niet had kunnen bedenken. Boeken die als het een staan gecatalogiseerd maar een andere rugstikker hebben en dus in een totaal andere categorie staan opgeborgen. Gereserveerd boeken die niet op de reserveringsplank staan maar gewoon in de kast. Boeken op een nieuw uitgedraaide reserveringslijst staan die al zijn verzameld. En ook een boek wat niet kan worden uitgeleend omdat het onderweg is naar een ander filiaal, terwijl het toch echt op uw balie ligt.

 

Sinds vanmiddag bent u er van overtuigd, het spookt in de bibliotheek. U weet nog niet of het een behulpzaam spook is of een plaaggeest maar het levert u en uw collega’s behoorlijk wat werk op. En bij een enkele klant flink wat irritatie. Het houdt zoals de invalkracht zegt “ons flink scherp”.

Het aantal dingen wat vreemd verloopt of raar is loopt zo hard op dat u op een gegeven moment niets anders kan dan verzuchten: ”Erger u niet, verwonder u slechts.” Dit mantra en het heilige geloof in het spook van de bieb houdt het luchtig.

 

Ondanks deze luchtigheid bent u redelijk af als u thuis komt. Dankzij het weer was het niet erg druk maar er was genoeg uitzoek en zoekwerk om u de hele middag bezig te houden. U besluit het vandaag eenvoudig te houden en lekker op de bank te ploffen. Geen haakwerk met tellen, geen naaimachine met vele verschillende lapjes. U begint in het boek wat u vandaag had geleend maar merkt al snel dat het niet helemaal uw genre is. Dan maar even wat plat vermaak met wat telefoonspelletjes en wat sociale media. Het hoofd en het lijf zijn aan rust toe.

 


 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten