woensdag 21 februari 2018

dagvoorbijhoroscoop 21-02-2018


Door lesuitval is jongste vandaag vroeg thuis. Middelste heeft stagedag op de basisschool en is ook op tijd vrij. En omdat oudste momenteel bij huis is, zijn alle zonen met de lunch thuis. Dat gebeurt niet heel vaak meer op een doordeweekse dag. U besluit deze lunch nog net even iets meer bijzonder te maken door weer eens wentelteefjes te bakken.

Toen middelste en jongste beiden op het speciaal onderwijs in Steenwijk zaten hadden ze een keer in de week tostidag. Ze mochten dan brood met kaas of ham en kaas op school in het tostiapparaat doen. Oudste was daar behoorlijk jaloers op want die kreeg gewone boterhammen mee op zijn overblijfdag.
Om zijn leed een klein beetje te verzachten verraste ik hem af en toe met wentelteefjes. Dit riep dan weer verongelijkte reacties op bij de rest dus maakte u er een gewoonte van in een vakantie in ieder geval een keer wentelteefjes te maken.


Zoals vaker met dit soort tradities verdween dit gebruik toen de jongens ouder werden. Voornamelijk omdat ze nog maar zelden tegelijkertijd thuis lunchen, vakantie of niet. Toen u gisteren zag dat ze vandaag allemaal om twaalf uur thuis zouden zijn besloot u spontaan een casinobrood mee te nemen.

De verrassing valt in goede aarde. U bent blij dat u ze nog steeds blij kan maken met zo iets simpels als gebakken brood met kaneelsuiker.
Iets waar u vanavond blij van wordt is dat u eindelijk de laatste steek haakt aan de deken van jongste. Nu nog een lading aan draden wegwerken en dan is dit project helemaal af. Nog heel even doorzetten dus.Geen opmerkingen:

Een reactie posten