maandag 5 februari 2018

dagvoorbijhoroscoop 05-02-2018

Nu het weekend weer achter de rug is mag alles weer terug in het stramien. Het nieuwe stramien wel te verstaan. Want buiten dat manlief een nieuw ploegenrooster is gaan volgen is er voor jongste ook het een en ander veranderd.

Jongste heeft er voor gekozen in september te starten met de opleiding tot 1e autotechnicus, een mbo 4-opleiding. Nu hij heeft gekozen voor overstappen naar het mbo hoeft hij geen hgl (groen lyceum= havo-niveau) cijfers meer te halen. Hij kan zich volledig richten op de twee examenvakken die hij nog moet doen voor het vmbo. De andere vakken heeft hij immers afgelopen schooljaar al gehaald.

Jongste moet wel gewoon naar school maar heeft de vrijheid om in overleg ander werk te doen tijdens de lessen die voor hem niet relevant zijn. Er zijn ook vakken waarvan hij de lessen wel blijft volgen maar geen toetsen meer maakt.

Wat hij nog wel moet doen is zijn sectorwerkstuk afmaken. Die zou vorig schooljaar gemaakt worden maar jongste heeft wegens zijn gezondheidsproblemen uitstel gekregen . Hij is ondertussen wel al een heel eind op weg  maar nu wordt het zaak het te gaan afronden.

Als alles goed gaat heeft jongste op 17 mei twee examens en kan hij daarna vakantie gaan vieren. Om dan in september fris en fruitig zich te storten op de autotechniek.


De keuze tot overstappen is zeer zeker niet lichtzinnig tot stand gekomen. Al vanaf december zijn jongste, manlief en u hierover aan het nadenken, overleggen , onderzoeken en rond kijken. Het heeft u zeker wat hoofdbrekens gekost. Iedereen wil toch het allerbeste voor zijn/haar kind. 
Gelukkig heeft een zeer wijze dame jaren geleden al eens tegen u gezegd: “Luister goed naar wat hij wil, want uiteindelijk is hij degene die het kunstje moet flikken.”Geen opmerkingen:

Een reactie posten