dinsdag 20 februari 2018

dagvoorbijhoroscoop 20-02-2018


Langzamerhand zijn de sporen van het feestje van afgelopen weekend aan het verdwijnen. Manlief sopt op zijn laatste weekenddag de hele benedenverdieping nog eens uit. U wast het laatste beddengoed. En de logeerbedden en matrassen zijn allemaal weer opgeborgen.

U bent erg blij met het gepoets van manlief. Omdat u zich niet fit voelt zag u erg op tegen het alles afsoppen, vervolgens stofzuigen en dan dweilen. Dat valt u namelijk normaal gesproken al behoorlijk zwaar. En nu kunt u zich met de was bezig houden. Aan het eind van de dag heeft u zoveel gevouwen dat de kasten bijna uitpuilen.


Jongste en manlief gaan in de middag naar Hoogeveen voor een plaatsingsgesprek op het mbo aldaar. Deze opleiding staat op nummer twee van zijn voorkeurslijst en het is dan ook prettig dat hij hier , mits hij zijn diploma haalt, mag starten.
De uitnodiging voor een gesprek op de opleiding die bovenaan de voorkeurslijst staat is wel al binnen maar moet worden verzet in verband met stage. Het is dus nog even afwachten of hij daar geplaatst kan worden. We houden onze duimen aan het werk!


Ook middelste heeft zich deze week ingeschreven bij twee mbo-scholen. Ook hier is de eerste uitnodiging voor een gesprek al binnen. Dat gaat wel wat spannender worden dan die van jongste.
Bij jongste gaat het er enkel om of hij aangenomen wordt op zijn voorkeursschool. Bij middelste is de vraag of scholen hem voldoende ondersteuning kunnen bieden zodat hij een mbo-opleiding kan doen.
Vorig jaar zag dat er niet goed uit. Nu is het gelukkig een jaar later en zit meneer ook stukken beter in zijn vel dan afgelopen jaar. Het ziet er dus zeker rooskleuriger uit. Maar u bent er nog niet gerust op dat er geen nieuwe beren op de weg gaan liggen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten