zondag 2 november 2014

dagvoorbijhoroscoop 2-11

Het is uitslaapdag. Daar wordt bij u thuis tegenwoordig gretig gebruik van gemaakt. De ochtend is al een eind op weg wanneer u wakker wordt door geluiden van beneden. Prettig. En dan is het ook nog eens zonnig weer. U lijkt er zowaar actief van te worden want een half uur nadat u uit bed bent gekomen heeft u al een was buiten gehangen. En u hoopt er nog een aantal bij te kunnen hangen en drogen.
Tja, planningen en u gaan nou eenmaal niet goed samen. Wanneer u enige tijd later bij de wasmachine komt om de volgende was te halen ontdekt u dat u wel de was in de machine heeft gedaan maar vergeten bent de machine aan te zetten. Omdat u hierdoor nog maar genoeg tijd heeft om deze was buiten droog te krijgen gooit u uw planning maar helemaal overboord. Ja, de was wordt nog buiten gehangen maar in plaats van een nieuwe en nog een nieuwe te draaien nodigt u uw zonen en uw hond uit naar het bos te gaan. Drie van de vier reageren enthousiast en een klein kwartier later wandelt u prettig in Havelte in het bos.

Hoewel de wandeling prettig is, kleeft er een nadeel aan het prachtige weer en het relatief vroege tijdstip dat u in het bos bent. Het is er heel erg druk. Lange tijd kunt u de drukte enerzijds ontwijken en anderzijds negeren maar na drie kwartier krijgt u ernstig het gevoel dat u in een rijtje over de paden schuifelt. U begint zich te ergeren dus tijd om naar huis te gaan.

Thuis stort u zich op een andere vorm van ontspanning. U gaat een lekkere bolognesesaus maken voor de ovenschotel van vanavond. Het snijden van de groenten, het aanbakken van het vlees en de heerlijke geuren die vrijkomen tijdens het kokkerellen heeft een aangenaam kalmerende werking op uw gemoed. Helemaal omdat u kookt zonder tijdsdruk. Puur genieten. Ook het opeten ervan.

Uw haakwerk werkt eventjes minder ontspannend. Hoewel u met een eenvoudig patroon bezig bent merkt u dat u deze later op de avond beter links kunt laten liggen. U heeft al zoveel streepjes uitgehaald en opnieuw gehaakt dat het nu wel duidelijk is dat u toch echt wel uw hoofd bij de simpele herhalingen moet houden. Misschien maar een ander patroontje opzetten voor de avonduren.
Och wat erg.Geen opmerkingen:

Een reactie posten