dinsdag 25 november 2014

dagvoorbijhoroscoop 25-11

Soms wilt u dagen het liefst over slaan. Niet omdat ze zo slecht zijn, maar gewoon omdat u de hele dag zo’n onbestemd, onprettig gevoel heeft. En wanneer u dan besluit om dan maar lekker op tijd in bed te kruipen blijkt dat gevoel in bed alleen maar erger te worden. En dan wordt dat onbestemde, onprettige gevoel de volgende dag versterkt door vermoeidheid. En ook die avond kunt u maar niet aangenaam liggen in uw bed. U heeft het koud. U bent moe. U wilt slapen. Maar u weet dat dat niet gaat gebeuren want het onbestemde gevoel is uitgegroeid tot onrust. U piekert. U draait. U gaat maar weer uit bed. Ook daar vind u geen rust dus maar weer terug in bed. U valt in slaap. U droomt naar. U schrikt weer wakker en ziet dat u al bijna een uur bent opgeschoten.

Zo ging het de afgelopen twee dagen en nachten. En hoewel u er totaal geen zin in heeft vreest u dat vandaag geen uitzondering gaat worden. Daarvoor is de onrust te groot. Daarvoor maakt u zich te veel zorgen. En u kunt het uit-knopje weer eens niet vinden.

U weet niet wat het precies is, maar ondanks dat u altijd al flink heeft gepiekerd is het pas van de laatste jaren dat u er echt nachten wakker van ligt. Het lijkt wel of met de jaren niet het verstand komt maar wel de angst. Het lijkt wel of u tegenwoordig banger bent dan toen u een klein, bang meisje was. Is uw fantasie te groot geworden? Of zal u teveel hebben gezien en gelezen? Wanneer bent u zo bang geworden voor de toekomst dat u zich zelfs in het heden maar moeilijk kan ontspannen?


Natuurlijk kent u mindfulness. En ja, u weet van de kracht van positief denken. Ook in het nu leven heeft u over gehoord. En loslaten. En omdenken. En, en, en, ja ook daarvan vast wel. Maar niemand kan je leren het ook daadwerkelijk te doen. De weg kan getoond worden, maar het bewandelen kan maar een iemand doen. En omdat u nog nooit de makkelijkste weg heeft gekozen zult uw obstakels moeten overwinnen. U zult dus gewoon door die vervelende dagen met die onbestemde, onprettige gevoelens heen moeten. Angst voelen. Wakker liggen. Piekeren. Naar dromen. En u op een dag realiseren dat ook deze dingen weer voorbij gaan. Gewoon, net als toen u een klein, bang meisje was.

1 opmerking:

  1. Misschien tijd voor een reikibehandeling om wat licht in de duisternis te brengen?

    BeantwoordenVerwijderen