donderdag 13 november 2014

dagvoorbijhoroscoop 12-11

Het wordt vandaag een verrassende dag. De dag start wat moeilijk en terwijl u druk bent met de jongste twee verrast oudste u met een stralend humeur. Wat u ook heeft gedaan, het is niet goed. Hij is laat, zijn spullen die klaarliggen zijn niet goed en hij baalt vooruit omdat zijn leraar hem waarschijnlijk gaat aanspreken op het meenemen van zijn tas de klas in. Ja ja, het  is wat als je niet op staat als je wekker af gaat en je vader niet thuis is. Je moeder roept je namelijk al twee jaar niet meer. En daar ligt soortgelijk gedrag aan ten grondslag.

De ochtend verloopt rustig. U slaapt nog wat. U vult de vaatwasser weer. U zet de wasmachine maar weer eens aan en u loopt een eindje met de hond. Niets bijzonders dus.
Aan het eind van de ochtend komt middelste thuis en zoals wel vaker tegenwoordig kan hij  zijn fiets opruimen, zijn tas uitpakken, zijn brood pakken, een andere jas aan doen en de voordeur weer uit omdat zijn vervoer naar de boerderij ook net aan is komen rijden.
U zwaait hem uit, doet de voordeur dicht, gaat zitten en ziet vanuit uw ooghoeken jongste de tuin in komen. Dat is verrassend. Normaal moet hij op woensdag tot halfvier naar school en het is net half een geweest. Nu had u wel gezien dat er een leerkracht ziek was, maar dat zou worden opgevangen door de docent Engels en de mentor. En ‘s middags heeft hij een blokuur Engels. Wanneer hij binnen stapt wordt alles duidelijk. De docent Engels heeft zich vanochtend ziek gemeld. Een van de drie uren kon worden opgevangen maar drie werd onmogelijk. En dus is hij erg vroeg thuis. (Een lesuur duurt op zijn school zowaar een uur, 60 minuten dus en op woensdag heeft hij een uur pauze. Vandaar dat hij drie uur eerder vrij was.)

Omdat u liever niet heeft dat hij al die vrije uren achter een beeldscherm zit neemt u hem mee boodschappen doen. Het lijkt wel voorbestemd. Nu heeft u alweer een sterke jongeman om u te helpen sjouwen.  En als beloning mag hij daarna, nadat u een mondelinge huiswerkcontrole heeft uitgevoerd, op de xbox. Kind blij, u blij. Want hoe gezellig de jongen ook is, uw vrije middaguurtjes zijn mooi in rook op gegaan. Zo heeft u in ieder geval nog een klein uurtje om in uw uppie enorm te niksen.

Het wordt een heel klein uurtje, want ook oudste is eerder thuis dan verwacht. Daar geen uitval maar een kind wat op deze woensdag voor de verandering niet ergens is blijven hangen. Naar de reden of het motief kunt u slechts gissen. Misschien kwam het wel toevallig zo uit vandaag. Laten we het maar uw geluk noemen.

Wat ook een verrassing is, is dat de eenvoudige maaltijd die u heeft verzonnen behoorlijk in de smaak valt bij de jongemannen. U vermoedt dat ze de helft van de groente die u in het boerenomelet heeft gemikt niet hebben gezien, geproefd of anderszins opgemerkt, want ze complimenteren u veelvuldig met de lekkere maaltijd.


De avond is een gewone woensdagavond. Iedereen moet douchen, sommigen maken daar een punt van, anderen doen dat geheel op eigen wijze en in eigen tempo, maar uiteindelijk is iedereen schoon en fris. En u bent precies op tijd om heerlijk in pyjama in uw stoel te kruipen en een Britse detective te kijken. Dat u deze aflevering al eens heeft gezien drukt de pret allerminst. U vermaakt zich opperbest. 

1 opmerking: