zaterdag 22 november 2014

dagvoorbijhoroscoop 22-11

Het wordt een dag met vertraging. De jongens worden in de ochtend al met vertraging opgehaald. Omdat u wederom verre van fit bent stapt u terug in bed. En daar valt u in zo’n diepe slaap dat ook de rest van de dag vertraging op loopt.
U bent een half uur later dan normaal in de stad om uw boodschappen te doen en u mag aansluiten in de rij voor een parkeerplaatsje. Dit gaat best snel maar meestal is dat wel een indicatie dat het ietwat druk is in de supermarkt. U besluit om eerst even naar een andere winkel in de stad te lopen om wat hobbybenodigdheden te kopen.
Wanneer u terug komt bij de auto lijkt dat een slimme zet te zijn geweest. De uitgaande rij is groot en er staan geen wachtenden bij de ingang van de parkeerplaats. U lijkt de drukte te hebben ontweken. Helaas is er in de supermarkt geen enkele aanwijzing dat de drukte al is geweest. U lijkt eerder midden in de spits te zijn beland.
Het is net geen filerijden maar langzaam rijdend en stilstaand verkeer komt veelvuldig voor. Tel daarbij op dat er diverse dreumesen en peuters vrij mogen rond lopen en iedereen dus om de haverklap moet remmen of ontwijken dan heeft u enig idee van de enorme chaos die er heerste.
Gelatenheid maakt zich van u meester. Er zit niets anders op dan het verstand op nul en de blik op het boodschappenlijstje te zetten en maar gewoon in de stroom mee te gaan.

Veel later dan gepland komt u dan eindelijk met de boodschappen thuis. Tijd om de hulptroepen in te schakelen want u heeft afgesproken vanmiddag in Almelo bij uw vader op bezoek te gaan. Oudste is bereid de boodschappen op te ruimen zodat manlief en u direct weer kunnen vertrekken.
Ruim een uur later zit u aan zijn bed. Het lijkt goed te gaan. Maar ja, dat dacht u vorige week ook. Hij vertelt dat hij waarschijnlijk maandag naar huis mag. Ja, dat zei hij vorige week ook. Hij zegt zich goed te voelen en goed te kunnen redden. Ja, u snapt het al, dat zei hij vorige week ook. U heeft dus maar gezegd dat hij moet bellen zodra hij thuis is, dat is het moment waarop u gelooft dat het goed genoeg gaat om naar huis te mogen. Dat voorkomt verbazing en teleurstelling bij u.

Wanneer u weer thuis bent drinkt u eindelijk uw derde kop koffie van de dag. En eindelijk vertrekt het grauwe, hangerige gevoel. Soms is het zo simpel. Maar in alle drukte en vertraging had u er helemaal niet meer aan gedacht dat u nog maar twee keer koffie had gehad.


Met evenveel vertraging als ze ‘s ochtends zijn vertrokken komen de jongens weer terug van de zorgboerderij. Het avondeten vertraagt daardoor ook een half uurtje, maar daarna klopt zomaar uw denkbeeldige spoorboekje weer. En voor een controlfreak als u is dat heel erg prettig.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten