zondag 7 februari 2016

dagvoorbijhoroscoop 6-2

Met de jongste mannen in het logeerhuis heeft u op zaterdagochtend geen belangwekkende reden om op tijd op te staan. Dat doet u dan ook niet. U slaapt lekker uit. En u niet alleen want ook deze zaterdag bent u de eerste die beneden is. Alleen iets later dan anders.

Wanneer u in uw hoofd de agenda doorneemt bedenkt u dat er maar twee zaken noodzakelijk zijn. U moet een broek van oudste drogen voor vanavond  en u moet boodschappen doen.

Inspiratiebron voor het gekochte garen

U besluit ruim tijd uit te trekken voor de boodschappen. Daardoor kunt u nu u toch in de stad bent nog wat dingen regelen.  U koopt wat joggingbroeken voor jongste zodat hij op school zonder hulp naar de wc kan. U levert uw brol in bij de brillenwinkel waar ze een gebarsten pootje gaan vervangen. U loopt naar de handwerkwinkel voor garen voor een nieuw, groot, meer weeks project te halen. U loopt terug naar de brillenwinkel maar door drukte is uw bril nog niet klaar. Dan dus eerst de boodschappen.Het valt u op dat het erg druk is in de stad. Heel erg druk. Eigenlijk kunt u zich niet heugen dat het met zulk grijs weer zo druk was in de stad.  Ook bij de supermarkt is het druk. En leeg. Blijkbaar hebben al die mensen ook nog eens groots ingeslagen want sommige artikelen zijn zelfs niet meer in het magazijn terwijl de vracht al is geleverd. Gelukkig valt er overal een mouw aan te passen en u zet moe maar tevreden alle boodschappen van uw lijstje achter in de auto. Nog even uw bril halen en naar de kaaswinkel en dan naar huis.

Thuis is manlief op zijn gemak aan het stofzuigen. Ook hij heeft vandaag geen enkele haast. Lekker dat hij ook gewoon de tijd neemt. U bent na de drukte wel even toe aan rust in uw hoofd en pakt uw haakwerk. Het kleine project vergt veel concentratie omdat u om de haverklap moet meerderen of minderen. Goed om hersenspinsels buiten de deur te houden. Want heel stiekem maakt u zich een ietsepietsie zorgen om jongste. Maar u houdt u aan uw credo ‘geen bericht, is goed bericht’.

In de avond maakt u zoals wel vaker in logeerweekenden een nieuw recept. Oudste vist weer meesterlijk maar is niet negatief. Manlief en u smullen oprecht van de zogenaamde ‘Spaanse gnocchi’.

Na het eten gaat oudste, in schone en droge broek, er van tussen. Hij gaat vanavond op stap met vrienden maar hoe ze dat allemaal onderling regelen is u een raadsel. Hij vertrekt om een uur of acht. Met drie vrienden komt hij dik een uur later weer binnen gestapt. En voor tien uur zijn ze al weer vertrokken om nog meer vrienden her en der vandaan te plukken. Ach, ze zullen zich vast wel redden. Zoveel sloten zijn er niet in Meppel om in te lopen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten