donderdag 18 februari 2016

dagvoorbijhoroscoop 17-2

Opstaan gaat u goed af. Wakker worden is een totaal ander verhaal. Op de automatische piloot gaat u door het vaste schema heen en zorgt dat jongste en middelste op tijd met al hun spullen de deur uit gaan. En dan duikt u snel weer in bed. U slaapt al snel weer want u bent eigenlijk niet wakker geweest.

U wordt wakker van oudste die zijn muziek lekker luid heeft staan en ongegeneerd meezingt. Blijkbaar heeft hij niet door dat u nog in bed ligt. Wanneer u even later beneden komt bevestigd zijn schrikreactie uw vermoeden. Hij dacht alleen thuis te zijn. Hij heeft zelfs nog gekeken of u in bed lag maar u niet zien liggen. Dat kan ook best want toen u terug naar bed ging had u het enorm koud. U zult zich wel diep ingegraven hebben.

Vlak nadat oudste naar zijn herkansingstoets wiskunde is vertrokken komt middelste thuis. Hij smeert en eet snel een paar boterhammen en wordt al vroeg weer opgehaald door de mensen van de zorgboerderij. Ook hij komt rond het avondeten weer thuis.

U heeft even een uurtje alleen. U maakt wat eten en zet een aflevering van uw verslaving op. Even genieten van Doctor Who. En echt maar een aflevering. Daarna gaat u even flink aan de slag.

In de middag gaat u een flink eind lopen met de hond. Deels om de hond een plezier te doen maar ook omdat u zich schuldig voelt dat u zowel gisteren als eergisteren niet bent wezen zwemmen. Op woensdag kunt u niet op de tijd dat er banen gezwommen kunnen worden. En ook morgen zit een uurtje zwemmen er niet in. Dan maar verder wandelen met de hond. U moet hem toch uitlaten en wat extra meters kosten minder tijd dan de tijd die het kost om een uurtje te gaan zwemmen. Zo hoopt u toch de benodigde beweging te krijgen.

Na het eten willen manlief en u even lekker samen tv kijken. Maar een kriebeltje in uw hersenen doet u besluiten eerst een huiswerkcontrole uit te voeren bij jongste. En niet ten onrechte blijkt al snel. Wanneer u hem roept en hem vertelt zijn huiswerk mee te nemen blijkt al dat hij het nog niet af heeft. En wanneer u op magister kijkt ziet u dat hij ook een verslag nog niet heeft ingeleverd.
Dit verslag levert een fikse ruzie op. Hij claimt namelijk het te hebben gemaakt maar niet terug te kunnen vinden op zijn laptop of usb-stick. En hij was vergeten het toen het af was via ELO in te leveren. Erg slordig. Helemaal omdat dit u erg bekend voorkomt. Dit is hem dit schooljaar al een paar keer overkomen. En wel zo vaak dat u strategie├źn hebt afgesproken die ervoor zouden moeten zorgen dat werkstukken en verslagen niet zomaar verdwijnen.
Na een zoektocht vind u een deel van het verslag tussen de documenten. Klein detail, het was in januari voor het laatst geopend. Maar echt, hij had het echt gemaakt. Misschien niet opgeslagen maar echt, hij had het af.
Uiteindelijk heeft hij een nieuw verslag in elkaar gedraaid. En goed opgeslagen. En direct ingeleverd. Maar voorlopig blijft zijn laptop beneden. Misschien komt u er dan achter hoe hij al die documenten op magische wijze laat verdwijnen.

Van samen ontspannen tv kijken komt niets meer terecht. Wanneer jongste klaar is met zijn huiswerk en u klaar bent met ruzi├źn is het voor manlief al weer tijd om brood te gaan smeren en naar bed te gaan (die moet morgen om zes uur weer werken).
Zelf kijkt u nog twee afleveringen Doctor Who, schrijft nog een blog en dan is ook uw dag weer voorbij.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten