zondag 14 februari 2016

dagvoorbijhoroscoop 12, 13 en 14 februari

Ook vandaag is het vroeg dag. Jongste mag vandaag terug naar de huisarts om de wond en de hechtingen te laten beoordelen.
Het verband gaat er dit keer makkelijker af dan de vorige keer maar de wond ziet er minder goed uit. Het is niet ontstoken maar wel wat dik. Ook is de helft nog steeds niet aan het genezen. Het bloedt zelfs af en toe nog wat. Dat is balen. Nu mogen de hechtingen er niet uit en moet hij maandag opnieuw terugkomen.

Eenmaal thuis gaat u flink met de hond aan de wandel. Jongste moet op tijd al weer worden opgehaald dus zal zwemmen er wel niet inzitten vandaag. Dan met Bijke samen maar zorgen dat u aan uw bewegingsminuten komt. De helft deze ochtend, de andere helft vanavond.
Onderweg bedenkt u dat u een denkfoutje heeft gemaakt. Manlief heeft een dagje vrij. Dus als hij jongste op haalt kunt u wel lekker zwemmen. U weet alleen niet of u daar wel puf voor heeft. Daar moet u tijdens een kop koffie maar eens over nadenken. Dus eerst doorlopen en op naar de koffie.

Tijdens de koffie komen er diverse uitvluchten voorbij. En allemaal vindt u ze nog al zwak klinken. Potdikke, ondanks dat u geen puf heeft wilt u niet skippen. U wilt de voldoening van hebben gezwommen. Zal het dan nu zo ver zijn dat u een sportfanaat bent? Nee joh, maakt u maar geen zorgen. U heeft allang een ontsnappingsclausule ingebouwd. U hoeft niet het volle uur te zwemmen omdat u al zo’n eind met de hond hebt gelopen.
uiteindelijk zwemt u wel dat hele uur, maar dat doet er nu even niet toe.

Twee dagen na al deze inspanning komt u tot de ontdekking dat u deze voorbijhoroscoop niet hebt afgeschreven en dus al twee dagen geen horoscoop hebt geplaatst. Hoe heeft dat nou kunnen gebeuren. U kunt het u niet eens meer herinneren waarom u vrijdag niet verder bent gegaan met schrijven. Blijkbaar was er iets wat uw aandacht opeiste maar u weet niet meer precies wat. U weet nog wel dat oudste de afgelopen dagen wat extra aandacht nodig had. Maar of dat op dat moment de reden was om het schrijven af te breken weet u echt niet meer.

De zaterdag verloopt niet echt eenvoudig. U bent moe. U slaapt behoorlijk wat extra uren nadat de jongste mannen zijn opgehaald. Er moet het een en ander in huis worden gedaan. U hoeft gelukkig enkel het boodschappenbriefje te schrijven. Manlief haalt de boodschappen in huis.
In de middag krijgt u een telefoontje vanaf de boerderij. De twee mannen  hebben elkaar flink het lezen zuur gemaakt en dat is in een fikse vechtpartij ontaard. Er moest zelfs stevig worden ingegrepen om ze beide tot de orde te kunnen roepen. Ja, het zat er aan te komen, maar het blijft altijd ingrijpend als ze zo ontzettend vechten.

Oudste zit nog steeds niet best in zijn vel. Daar maakt u zich toch best zorgen om. Vooral omdat hij zich sociaal lijkt terug te trekken. Wanneer hij u aan het eind van de middag vraagt hem naar een vriend te brengen staat u dan ook meteen klaar. Ook wanneer het gamen gaat uitmonden in blijven slapen. Toe maar. Doe vooral wel. Heb het leuk. Durf lol te hebben.

De zondag verloopt een stuk eenvoudiger. Lekker aanmodderen, lekker ontspannen, fijn haken. Uw project vordert gestaag. En daar geniet u enorm van. U kijkt nu al uit naar de voltooiing omdat u verwacht dat het heel erg mooi gaat worden. Bijna jammer dat u het hoogst waarschijnlijk weg gaat geven.Geen opmerkingen:

Een reactie posten