woensdag 10 februari 2016

dagvoorbijhoroscoop 10-2

Al vroeg zitten oudste, manlief en u aan de eettafel met een mevrouw van CJG. Het heet dan wel een keukentafelgesprek maar uw tafel past bij lange na niet in de keuken dus dan maar aan de eettafel. Oudste is bij dit gesprek omdat het is om hulp voor hem te krijgen bij het leren organiseren en plannen en het aanleren van strategie├źn om deze ook uit te voeren. Hopelijk lukt het daarmee zijn stresslevels weer een beetje in toom te krijgen. Want die rijzen momenteel de pan uit. Dat zijn vriendin maandagavond laat wordt opgenomen in het ziekenhuis helpt dan ook niet erg mee.
Het gesprek verloopt goed en u heeft er vertrouwen in dat er ondersteuning gaat komen. Dat geeft iedereen rust.
En met zijn vriendin gaat het stukje bij beetje beter. Ook erg belangrijk.

Zo’n gesprek kost toch altijd meer tijd dan u verwacht. Zoveel meer dat oudste ondanks dat hij de eerste twee uren vrij is te laat komt. Maar snel bellen om dat uit te leggen zodat hij niet weer voor straf eerder moet te komen.
Zo’n gesprek is ook altijd intensief. Dat merkt u als middelste na de lunch wordt opgehaald en hij eerst u en manlief moet wakker maken om dag te zeggen omdat u allebei bent ingedut.

Wanneer manlief naar zijn werk is vertrokken gaat u eerst een flink eind lopen met de hond. Even uitwaaien. Even het hoofd leeg maken. Even het hart flink aan het werk zetten. Even lekker doorstappen.
Weer terug gaat u verder met uw nieuwe project. Even lekker haken om de zinnen nog verder te verzetten. Even domweg kleuren pakken, de handen laten gaan, tellen en domweg gelukkig zijn. Toch knap dat iemand dat kan worden van een stukje garen en een ijzeren stokje.

In de avond wordt er een leuk nieuwtje bekend. En het allerleukste is dat u toestemming heeft nog heel veel meer te gaan haken. U loopt al over van enthousiasme en idee├źn.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten