dinsdag 30 november 2021

#wot deel 47, 2021

 

Het zal niemand verbazen dat ik gek ben op boeken. Ik lees best graag maar mijn liefde voor boeken gaat verder dan dat. Ik houd van het gevoel van een boek. Ik houd van de omslag en de flaptekst. En ik kan enorm genieten van het open slaan van een boek en daar waar hij opent lezen, sfeer snuiven en opmaak bewonderen.

Dat laatste is helemaal fantastisch bij kinderboeken. Ook boeken uit fantasy reeksen hebben vaak een erg mooie opmaak. Hoofdstuktitels die versierd zijn, tussenpagina’s met illustraties en verklarende woordenlijsten. Ge-wel-dig.

 

Maar het allermeest houd ik van hobbyboeken. Boeken vol inspiratie. Boeken vol tips en handigheidjes. Boeken met de mooiste foto’s. Ik kan er geen genoeg van krijgen. Dat zijn voor mij stuk voor stuk koffietafelexemplaren. Dat zijn boeken om af en toe op te pakken en door te bladeren gewoon omdat ze zo mooi zijn.

 

Boek = 1) Band 2) Bundel 3) Een samengebonden aantal bedrukte bladen 4) Gebonden vellen papier 5) Gedrukt werk 6) Geschrift 7) Informatiedrager 8) Lectuur

 

 

Eén van mijn grote dromen is ooit nog eens geld genoeg te hebben om een bibliotheek/leeskamer in huis aan te leggen en een aparte hobbykamer. Deze hobbykamer zal dan echt een heel grote kast moeten hebben voor mijn hobbyboeken. Ik heb er namelijk best veel. Sommige ben ik erg trots op. Zo heb ik een naaihandboek van de Burda uit de jaren zeventig. En een knipmode handboek uit de jaren negentig.

Ook zal ik hier mijn kookboeken uitstallen. Deze vallen voor mij namelijk ook onder de hobby en inspiratieboeken. En ook daar heb ik wat oude exemplaren van die me lief zijn. Kook ik er wel eens uit? Nee, bijna nooit. Maar de recepten in die boeken liggen wel aan de basis van wat ik wel kook, van wat ik weet over koken, smaken en technieken.

 

Er zijn nog wel wat boeken die ik graag zou willen hebben. Zo zou ik heel graag de hele reeks boeken van Terry Pratchett willen bezitten. Die zouden zo mooi staan naast mijn Harry Potterreeks en de In De Ban Van De Ring-trilogie. Al mijn favorieten op een rij. Dat zou toch prachtig zijn. Met daarnaast dan mijn nieuwste haakboek. Dat zou vast niet misstaan

 


#WOT betekent Write on Thursday. Iedere donderdag verzint Ali een woord waar je over kunt schrijven (bloggen, vloggen of ploggen). Niets moet, alles mag. Je kunt op ieder moment instappen. De vorige woorden kun je in het archief vinden.

2 opmerkingen:

  1. Een Harry Potter haakboek! Sint! Let op!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. ik hoop van harte dat jouw Sint goed oplet. Het is zo'n ontzettend mooi boek!Mooi papier, mooie indeling, prachtige foto's en ook nog erg mooie patronen.

      Verwijderen