maandag 18 september 2017

dagvoorbijhoroscoop 18-09-2017

De schoolweek is weer begonnen. Dat betekent dat er weer op tijd opgestaan moet worden. In uw geval niet heel vroeg want manlief heeft late dienst. Volgens afspraak staat hij de eerste helft van de week met de jongens op en u de tweede helft.
Om al een beetje aan het vroege opstaan te wennen blijft u niet erg lang liggen. Voor u het weet is het al weer donderdag en dan is de wekker (en manlief) onverbiddelijk.

U heeft niet het gevoel dat u een enorm spannende dag beleefd. U doet de gebruikelijke dingen. Er wordt gewassen. U ruimt wat op. De vaatwasser wordt gevuld. U keuvelt wat met manlief. Heel gewoon allemaal.

Manlief vertrekt naar zijn werk, maar lang bent u niet alleen thuis. Nog geen tien minuten later komt jongste al thuis. Deze heeft van alles te vertellen. U luistert, stelt af en toe een vraag en controleert of jongste al voldoende voedingsstoffen binnen heeft gekregen. Dat gaat de laatste weken goed maar met het weer naar school gaan was er toch wat de klad ingekomen. Puntje van aandacht dus.

Wanneer jongste is uit verteld vertrekt hij naar zijn kamer. U besluit een kop thee te zetten en even een stukje te gaan haken, maar nog voor u uw haakwerk op schoot heeft komt oudste thuis. Deze is nog steeds erg vol van alle nieuwe ervaringen op het hbo en van het dagelijks reizen met de trein. Zodra hij goed en wel binnen is begint hij te ratelen en houdt tien minuten later plots op, pakt zijn tas en gaat naar zijn kamer.

Twee thuis, nog een te gaan. Deze laat iets langer op zich wachten. Het lijkt erop dat hij nog niet helemaal gewend is aan het nieuwe hond-uitlaat-rooster, dus u helpt hem even herinneren dat hij daarom naar huis moet.


Zo lijkt het er toch heel aardig op dat het gewone leven weer leuk alledaags wordt. Lekker, u houdt wel van een beetje sleur.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten