donderdag 21 februari 2013

#WOT deel 8 - Weerbaarheid


Er wordt over mij nogal eens gezegd dat ik haar op mijn tanden heb. En dat snap ik wel. Ik ben nogal ad rem, flap er nog al eens wat uit en wie mijn mening vraagt, krijgt die ook. Maar maken die eigenschappen me ook weerbaar? Ik betwijfel het.
Buiten bovenstaande eigenschappen bezit ik er namelijk ook een aantal die mijn weerbaarheid ernstig aantasten. Ik kan onredelijk redelijk zijn en ik ben erg onzeker. Vooral dat laatste kunnen mensen moeilijk rijmen met het eerder genoemde haar op de tanden. Maar eigenlijk is die bos haar niets meer dan een camouflagemiddel. Een afleidingsmanoeuvre.
Ik lijk dan wel heel weerbaar maar  onzekerheid wordt gevoed als ik  wordt uitgedaagd. De twijfel over mijn keuzes wordt aangewakkerd. Ik neem mijn eigen redelijkheid zeer kritisch onder de loep. En ik zet grote vraagtekens bij mijn motivatie.Gelukkig ben ik ook gezegend met een behoorlijke portie relativeringsvermogen en een dosis humor. En die te samen vormen mijn echte weerbaarheid. Ze laten me inzien dat elke nare opmerking betrekkelijk is. Dat sommige mij toegedichte daden zo van de ratten besnuffeld zijn dat het te grappig is voor woorden. En ze laten me altijd weer overeind krabbelen als ik neergehaald ben of me zo voel.

6 opmerkingen:

 1. gevoel voor humor is een machtig verdedigingswapen

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Daarom blijft een mens altijd interessant. Helemaal als ze zich zelf zo goed kennen. Een goede eigenschap. Zelfkennis.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nog een eigenschap waardoor ik altijd weer opkrabbel.Dankjewel Carla.X

   Verwijderen
 3. Yo girl, go girl!

  En alles wat jou er niet onder krijgt maakt je sterker.

  En nog zo'n waarheid als een koe: dat wat de ander over jou zegt, zegt nog meer over die ander, de welbekende 'wat je zegt ben je zelf' ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. mag ik daar dan een welgemeend 'nananananaaaa' aan toevoegen?

   Verwijderen