zondag 10 februari 2013

50books – vraag 1

Welk boek heeft in je vroegste jeugd de meeste indruk op je gemaakt?


Pudding Tarzan

Vanaf het moment dat ik kon lezen verslond ik boeken. En omdat de kleine dorpsbibliotheek niet echt veel keuze had las ik alles. Pinkeltje, beertje Paddington, de olijke tweeling, de Kameleon, allemaal passeerden ze de revue. Maar het boek wat de meeste indruk op mij maakte heb ik pas zelf gelezen toen mijn oudste zoon leerde lezen.
Het boek ‘Pudding Tarzan’ werd in de derde klas door de meester voorgelezen. Ik werd meteen gegrepen door het ondeugende verhaal wat vol vaart en met humor werd verteld. Toen de meester het uit had wilde ik het boek heel graag zelf lezen. Helaas had onze bibliotheek het niet. Ze kenden het niet eens!
Al snel verloor ik mijzelf in andere boeken en wil om ‘Pudding Tarzan’ zelf te lezen verdween naar de achtergrond. Tot mijn oudste zoon leerde lezen.
Het is nu nog nauwelijks te geloven maar toen der tijd was het een klein, iel en heel ondeugend jongetje. Toen het een keer hard waaide zei ik tegen hem dat hij maar net als Pudding Tarzan een paar bakstenen in zijn zak moest doen zodat hij niet weg zou waaien. Hij had natuurlijk geen flauw idee waar ik het over had. Ik ben dus naar de bibliotheek gegaan en heb het boek ’s avonds gaan voorlezen. En tot mijn grote geluk genoot hij net zo hard als ik jaren geleden deed.

Geschreven naar aanleiding van  #50books van Petepel. Elke week op zondag zal er een nieuwe boekvraag gepost worden die door iedereen vrij mag worden ingevuld. 

1 opmerking:

  1. Alleen de titel al, Pudding Tarzan, spreekt enorm tot de verbeelding. Ik ben er als twintiger wel eens op gestuit en heb er in zitten bladeren in de boekwinkel. Van echt lezen is het bij mij nooit gekomen.

    BeantwoordenVerwijderen