dinsdag 12 februari 2013

#50books-vraag 3


Wat is jouw favoriete plek om een boek te lezen?

Toen ik als kind leerde lezen ging er een wereld voor mij open. En wat voor een wereld! Deze wereld werd volledig gevormd door letters en woorden die beelden in mij opriepen. Ik vond het fijn in deze wereld. Hier huppelden mijn gedachten niet door elkaar. Hier vroeg niet elk detail om mijn aandacht. Hier hoefde ik geen moeite te doen me te concentreren op waar ik mee bezig was. In deze wereld was er rust.
Het zal weinigen verwonderen dat ik elke gelegenheid aangreep om te lezen. Het maakte niet uit waar ik was, ik las overal. Het moment dat ik boek open deed, was ik  ergens anders. Volledig afgesloten van de buitenwereld. De enige manier om mij terug te krijgen in het echte leven was het afpakken van het boek.

Nog steeds kan ik mij overal verliezen in een boek. Maar echt handig is dat niet. Niet bereikbaar zijn  en alle gevoel voor tijd verliezen is erg lastig als je verantwoordelijkheden hebt. En dan ben ik ook nog eens stikchagrijnig als je me uit een boek haalt.
Om mijn gezin tegemoet te komen lees ik nu enkel als het echt kan. Op een moment dat  ik even niet in dienst sta van het huishouden en de kinderen. Als de kinderen uit logeren zijn bijvoorbeeld. Of als ik ziek in bed lig. Of als ik zoveel last heb van mijn rug dat ik nauwelijks kan bewegen.
Maar bovenal lees ik in bad. In bad stoort niemand me omdat ze iets te drinken willen. In bad komt niemand me vragen of er gelogeerd of gespeeld mag worden. In bad ben ik even afwezig. En aangezien ik dan toch al niet thuis ben kan ik me helemaal terugtrekken in mijn eigen wereld van letters, woorden en beelden.

#50books is een initiatief van Petepel. Elke zondag wordt er een boekvraag gepost die vrij ingevuld mag worden. Op de volgende site kun je de vragen vinden http://www.petepel.nl/50books

1 opmerking:

  1. Oh, lezen in bad is de ultieme ontspanning! En dan zo erg in je boek zien dat je niet eens merkt dat het water koud is geworden: dan heb je echt en goed boek te pakken!

    BeantwoordenVerwijderen