woensdag 20 februari 2013

#50books-vraag 5


Welk boek lees je op dit moment? 

Vorige week ben ik begonnen in ‘Een spoor van bloed’ van Val McDermid. Waarom? Omdat ik graag boeken van Val McDermid lees. De manier waarop zij de spanning opbouwt naar misselijkmakende, perverse en afschuwwekkende gebeurtenissen grijpt me steeds weer bij de strot.
Haar boeken vallen in een heel aparte categorie bij mij. Ik kan ze niet in een ruk uitlezen, want eigenlijk is er niks leuks aan haar boeken. De misdaden zijn altijd zo gruwelijk dat het me moeite kost verder te lezen. Vaak ben ik zo ontdaan dat ik het boek wegleg. Maar ze heeft me dan altijd al lang te pakken. Ik moet weten hoe het verder gaat. Ik moet het motief weten. Ik zal geen rust hebben voordat ik weet hoe iemand tot deze daden is gekomen en hoe deze persoon uiteindelijk door de mand valt. Dus met enige afkeer pak ik toch het boek weer op en lees dapper verder. Net als de hoofdpersonen, doodsbenauwd maar volhardend tot het bittere eind.


#50books is een initiatief van Petepel. Elke week stelt hij een vraag over boeken en het lezen ervan.De antwoorden worden verzameld op zijn eigen blog. Hier vind je de vragen en vele antwoorden.

4 opmerkingen:

 1. Yak krijg je daar dan geen nachtmerries van?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. nee dat niet, maar ik kan nog wel uren malen over iemand tot zoiets komt,wat er verder nog kan gebeuren en hoe het zal aflopen.

   Verwijderen
 2. Wat leuk, ik heb precies hetzelfde bij haar! Kan het niet laten toch de nieuwe weer te kopen, walg van haar perverse kant en wil altijd weer weten hoe het verder gaat. Vooral bij de serie rond Tony is dat, haar andere 'losse' boeken vind ik veel minder boeiend. En Jij?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De losstaande boeken zijn lekker tussendoor maar inderdaad vooral de Tony Hill-serie roept dit gevoel op. Ook de Kate Brannigan-serie kan er wat van

   Verwijderen