zondag 21 december 2014

dagvoorbijhoroscoop 20-12

Ondanks een zich stevig gemanifesteerd verkoudheidje slaapt u eindelijk weer eens prettig. U komt op twee keer vier uur zonder
langdurig wakker liggen. Zal u zich dan toch wat te druk hebben gemaakt over de enorm volle agenda? Maakt eigenlijk ook niet uit. U heeft fijn geslapen. Punt.
Vandaag gaat u maar eens een begin maken met de kerstboodschappen. Niet dat u de illusie heeft dat u volledig zal slagen, maar alvast een lijstje maken en al vast wat mee nemen kan geen kwaad. En u komt een heel eind. Op wat versproducten als vis en brood na, kunt u nagenoeg alles in uw karretje kieperen. Dat scheelt volgende week veel sjouwwerk, want vandaag heeft u manlief mee en volgende week mag die nog gewoon naar zijn werk.

Eenmaal weer thuis krijgt u een verontrustend telefoontje. De persoon die dit jaar al twee keer in het ziekenhuis heeft gelegen is wederom opgenomen. Men is bang dat er een nieuwe operatie nodig is, maar men probeert eerst nog wat anders. Morgen moet duidelijk worden of de andere aanpak heeft geholpen of dat een derde operatie noodzaak is.
Geen fijn nieuws maar tegelijkertijd is het toch ook wel prettig dat de klachten serieus worden genomen en er direct gehandeld wordt.


Ondertussen hoeft u zich thuis niet te vervelen. De gewenning en daarbij horende machtsstrijd tussen de katten levert zeer leuke taferelen op. Uw kater Eddie laat zich behoorlijk kennen met het ene moment zeer machogedrag om de kleine poes op haar plaats te wijzen om het volgende moment met kleine poes achter hem aan door de kamer te rennen. Hij is dan wel al vrij groot en zij heel klein maar ze weet goed hoe ze van zich af moet bijten!
Oudste poes Lula negeert dit alles en is haar eigen vooringenomen en intolerante zelf. Als ze in de buurt komen krijgen ze een snauw en voor de rest bestaan Eddie en Ivy niet voor haar.
Hondlief houdt zich ondertussen heel verstandig wat op  afstand. Ivy moet niet veel van hem hebben en heeft gisteren vooral naar hem geblazen. Maar vandaag lijkt daar al wat verandering in te komen. Ze raakt niet meer in paniek als Bijke in de buurt komt. Hij mag zelfs af en toe aan haar ruiken als ze op schoot ligt.

Ja, Ivy rules. En dat bevalt haar prima.

1 opmerking:

  1. Schattige foto ook. Heerlijk is dat he? Kijken naar gedrag van dieren. Trouwens geniet van je nachten slaap. Zoek er geen verklaring voor. Vaak valt het dan zo tegen als je een nacht eens weer niet slaapt. xxx

    BeantwoordenVerwijderen