maandag 8 december 2014

dagvoorbijhoroscoop 8-12a

De maandag begint net zoals alle maandagen in de ochtenddienst van manlief, duf maar met de beste voornemens de dag zo goed mogelijk door te komen. Maar in plaats van drie mannen die op de fiets stappen en naar school vertrekken, vertrekken er vandaag maar twee. Oudste gaat een weekje niet naar school. Hij heeft een vijfdaagse stage op de zorgboerderij. En omdat Echten net een beetje te ver fietsen is brengt u hem weg.

Hoewel de boerderij niet helemaal zijn eerste keuze was heeft hij er best zin in. Het is natuurlijk semi-bekend terrein. Hij is wel eens mee geweest zijn broertjes wegbrengen en ophalen. Hij heeft de beheerders meerdere keren ontmoet. En veel dingen op de boerderij kent hij uit de verhalen van zijn broertjes. En met vrijdag de jaarlijkse kerstmarkt op de agenda is er ook genoeg te doen. U denkt dat hij zich wel gaat vermaken deze week.

Wanneer u weer thuis bent laat u eerst de hond uit en stort zich daarna op het afronden van de kerstboom en de rest van de versiering. En met niemand om u heen kunt u zich er helemaal in verliezen. Aan het eind van de ochtend kijkt u tevreden rond. De kerstsfeer hangt er lekker bij. Nog even een stofzuiger er door om de nepnaalden te verwijderen en de woonkamer is een plaatje.

Nu uw maandagproject is afgerond overvalt de vermoeidheid u. Maar dat is met een middagdutje redelijk op te lossen. Na het dutje kruipt u nog even voor de tv voor de heerlijke kneuterigheid van Jessica Fletcher en dan is het alweer tijd om oudste op te halen.
Hoewel autorijden niet uw hobby is en u eigenlijk ook wel andere dingen met uw tijd zou kunnen doen vindt u het wel prettig dat u hem zelf ophaalt. Zo kan hij in alle rust (lees: zonder onderbrekingen van broertjes) over zijn dag vertellen. En zo dus, zonder onderbrekingen, uw nieuwsgierigheid bevredigen. Een win-winsituatie.

Daarna mag u even flink doorwerken om op tijd het eten op tafel te krijgen want jongste mag vanavond weer hobbelen. Maar ook dat lukt gewoon weer. En zo kunt u dus in alle rust genieten van een vrije avond waarop u enkel nog de hond hoeft uit te laten. Lekker hoor.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten