dinsdag 2 december 2014

dagvoorbijhoroscoop 1-12

En dan nu, terug naar normaal. Nou ja, naar zo normaal mogelijk. Want ook de afgelopen nacht is het bij wijze van spreken weer een prachtig sterrenkijkfestijn. Na twee uur draaien en twee keer plassen besluit u maar weer uit bed te gaan. Dan kan manlief in ieder geval stevig in slaap vallen zodat hij niet om de haverklap wakker wordt van uw gewoel.
Drie kwartier later merkt u dat de stiekem door u geslikte melatonine begint te werken. Jippie! Slapen!

Ja u valt in slaap. Maar nee, u slaapt niet goed. Twee uur later zit u al weer in een koude badkamer omdat uw blaas toch enige tekenen van over activiteit vertoont. Gelukkig valt u wel snel weer in slaap. Om anderhalf uur later wakker te worden van manlief die de bril van jongste zoekt. En een half uur later van naar school fietsende kinderen in de straat. En even  later omdat u naar de wc moet. Op dat moment bent u zo flauw van het steeds wakker worden dat u maar op staat.

Ieder zal begrijpen dat dit voor u gevoelsmatig een heel lange dag wordt. Niet alleen heeft u dus een slechte nacht achter de rug, vandaag is die dag in de zoveel weken waarop u de middag en avond alleen doorbrengt met de jongens en u naar de manege mag. Niet uw favoriete dag in de zoveel weken.
Maar u slaat u er dapper door. De dieren hebben allemaal eten gehad en hebben gewandeld. U heeft gekookt en uw kinderen een smakelijke maaltijd voorgezet. Er is een surprise gemaakt. Er is paard gereden. En om kwart over tien stapte het laatste kind in bed en manlief weer de achterdeur binnen. Missie geslaagd.

Nog even ontspannen. Nog even een spelletje. Nog een dagvoorbijhoroscoopje. En dan voorbereiden op de komende nacht, met hopelijk voldoende nachtrust.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten