vrijdag 19 december 2014

dagvoorbijhoroscoop 19-12

De afgelopen dagen liep de agenda over van de afspraken, kerstmarkten en gala’s. Daar kwam nog een overlijden in de familie bij en tot overmaat van ramp kreeg manlief griep. Hoe hard u ook uw best deed. Er was geen tijd over voor extra dingen zoals met de jongens de stad in gaan om kerstcadeautjes te kopen. Maar aangezien de jongens vanaf vanmiddag tot dinsdag in het logeerhuis zijn zal daar toch tijd voor moeten worden gemaakt.
Gelukkig zijn ze beide vandaag vrij. Het lijkt me duidelijk wat u vandaag dus gaat doen. Maar eerst moet u ze uit bed zien te krijgen. Middelste gaat het nog wel maar jongste heeft moeite met op staan. Niet heel vreemd als u bedenkt dat het gisteren 12 uur was voor hij in bed lag, na een leuk gala, waar hij van te voren best nerveus voor was.  Maar uiteindelijk lukt het u om met beide jongens in de stad terecht te komen.

Daar neemt u nogmaals de spelregels die u als gezin heeft afgesproken door en spreekt af waar u elkaar later weer ontmoet en gaat allen uw eigen weg. U heeft geluk. Al bij de eerste winkel vindt u alles voor uw lootje. U bent blij dat u heeft afgesproken bij La Place want zo kunt u uw overige tijd doden met rondsnuffelen in de V en D.

Na enige tijd komt u zeer vermoeid ogende jongste tegen. Hij is niet helemaal tevreden over het verloop van zijn cadeautjesjacht. Hij heeft wel al wat gekocht maar kan iets anders niet vinden binnen het budget wat hij nog tot zijn beschikking heeft. Hij vraagt of er een bouwmarkt oploopafstand is. Omdat dat er niet meer is zegt u toe om als middelste ook klaar is in de stad er even langs te rijden.

Een halfuurtje later lopen jongste, middelste en u in de bouwmarkt. Jongste weet niet precies waar hij moet zijn en vraagt een medewerker of ze hebben wat hij zoekt. De man is heel behulpzaam en wijst jongste op de modellen en noemt de prijs, 18,95 euro. Het gezicht van jongste betrekt. “Heeft u er ook een van 15 euro of minder? Meer geld heb ik namelijk niet meer.”
De man schudt nee, maar noemt heel behulpzaam namen van diverse zaken waar hij ze misschien wel voor dat geld kan vinden. Maar bij elke winkel die de man noemt schudt jongste steeds mistroostiger zijn hoofd. Hij is al bij al die winkels geweest maar niet gevonden wat hij zocht. De man valt even stil, kijkt nog eens naar jongste, pakt een model van het rek en zegt: ”Maar ik kan je wel 20 % korting geven want er zaten kortingsbonnen in de folder. Dan is het wel minder dan 15 euro. Is Eigenlijk is de korting voor pashouders maar ik loop wel even mee naar de kassa en regel het voor je.” Jongste is helemaal blij. En u? U denkt: “Dat zeg ik, kerstmis.” En u bent blij met deze man die dit zomaar doet voor uw jongste.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten