woensdag 3 december 2014

dagvoorbijhoroscoop 2-12

Nee, u gaat het niet hebben over uw nachtrust. U wilt niet in herhaling vallen. U houdt het er maar bij dat het toch weer tegenviel. Voldoende informatie.

Vandaag start u de dag met frisse tegenzin. Niet met tegenzin tegen iets in het bijzonder. U heeft gewoon niet zoveel zin om de dag te starten. Omdat u toch een keer moet beginnen gaat u toch maar naar beneden. Misschien dat een kop koffie wat zin brengt.
Manlief is al beneden maar te oordelen naar hoe hij in zijn stoel  hangt lijkt ook  hij niet veel zin te hebben de dag te starten. Sterker nog, u zou zweren dat u hem zachtjes hoort snurken. Voor hem ook maar een kop koffie in doen is misschien wel een goed idee.

En zo zit u even later naast elkaar. Duf, met tegenzin en met de fantastische gezichten van veertigplussers die net wakker zijn. En u voelt een tevreden gevoel over u komen. Zal dat de koffie zijn? Of toch stiekem het besef dat u het geluk hebt zo enorm uzelf te kunnen zijn dat u gewoon stil, een beetje chagrijnig en met de kreukels in het vel naast elkaar kunt zitten. Liefde in zijn ware vorm zeg maar.


Het geluk geeft u geen vleugels maar het helpt u wel om toch te gaan doen wat u moet doen. U geeft u zelf een figuurlijke schop onder de billen en gaat u wassen en aankleden. U zet maar weer eens een was aan, want die cyclus houdt in uw huis nooit op. En daarna gaat u boodschappen doen.

Enige weken geleden was u zo ontzettend flauw van het iedere keer naar de winkel rennen omdat er die dag nog gegeten moest worden dat u besloot dat u het anders ging doen. Alleen hoe dan wel was nog wel even een probleempje.
 Als u voor meerdere dagen eten in huis haalt loopt u altijd tegen hetzelfde aan. Na een aantal dagen moet u volgens planning iets eten waar u op dat moment helemaal geen zin in heeft. En geen tijd heeft om het tijdrovende gerecht te maken wat er verder nog op de planning staat. En de dag ervoor al iets ongezonds dus patat is ook geen optie.

Eigenlijk is het allemaal opstandigheid, want er is iets anders aan de hand. En u weet precies wat. U loopt tegen uw aversie van lange-termijn-planning op. De oplossing bleek vrij simpel. U doet geen boodschappen voor een week, maar voor een halve week. Dat is voor u te overzien. U hoeft niet meer elke dag even naar de winkel voor het avondeten. Economisch gezien is het gunstig want u doet minder impulsaankopen.  En omdat u uw planning vol kunt houden gooit u geen eten weg omdat u ‘er even geen zin in had’. Een goede zet dus.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten