vrijdag 5 december 2014

dagvoorbijhoroscoop 4-12

Het nadeel van gebeurtenissen als gisteren is dat ze u zo van slag maken dat u er doodmoe van wordt maar u tegelijkertijd geestelijk zo bezig houden dat u maar heel moeilijk in slaap komt. Wacht even...Nee, laat maar. Iedereen weet al van uw slaapperikelen. Daar gaat u niet verder over uitweiden.

Het ochtendgloren brengt een heel nieuwe dag. Hoewel het moeite kost uit bed te komen besluit u de schouders er onder te zetten en er het beste van te maken. U moet even de kou in de slaapkamer door maar beneden is het heerlijk warm. Een groot voordeel van het niet als eerste op hoeven staan.

Tussen de dagelijkse klussen door kunt u weer een haakprojectje afsluiten. Middelste heeft vanaf vandaag een bijpassende muts bij zijn al eerder gehaakte sjaal. Helaas vergeet u meteen een foto te maken want de muts is opgezet om te passen en sindsdien heeft u de muts alleen nog maar op zijn hoofd gezien. U vermoedt zelfs dat hij er stiekem mee is gaan slapen (zal niet voor het eerst zijn).

Wanneer u geluncht hebt en daarna de keuken weer op orde gebracht voelt u een enorme dip opkomen. U gaat pauze nemen. U zet de waterkoker aan, post een facebookstatus dat u onder uw haakwerk gaat kruipen en Murder She Wrote kijken, zet de laptop aan de kant en ziet uw schoonmoeder aan komen fietsen. U moet even giechelen, stelt uw plannen uit en doet de deur open.
Uw schoonmoeder komt even aanwaaien om een boek wat ze gelezen heeft om te ruilen voor de volgende in de serie. U raakt nog even aan de klets tot middelste thuis komt. Middelste ziet bij binnenkomst meteen twee dingen: oma is er en er ligt een muts op tafel van hetzelfde garen als zijn sjaal. En van beide wordt hij blij. Helemaal omdat de muts prima past.
Oma wil ook even kijken en passen. En vraagt meteen of zij ook zo’n muts mag. En natuurlijk mag dat. U zultmorgen meteen nieuw garen halen zodat u meteen wanneer u de muts voor jongste af heeft kunt beginnen. Dan is ie vast wel af voor het weer of nog kouder wordt.


De rest van de dag doet u alles in een ietwat lagere versnelling want met de pauze komt het niet meer goed vandaag. Morgen maar een nieuwe dappere poging wagen. Ooit zal u het wel onder de knie krijgen

1 opmerking: