woensdag 20 augustus 2014

dagvoorbijhoroscoop 20-8

na alle spanning van gisteren kon er vandaag nog wel wat bij. Vandaag gaat middelste voor het eerst naar school op de nieuwe locatie. U fietst met hem mee en verbaast u over de enorme stromen met tieners die ook die kant op moeten. En het valt u ook op dat in alle mooi aangekondigde fietsroutes nergens rekening lijkt te zijn gehouden met tieners die naar een van de andere scholen in uw stadje fietsen. Want dat zijn er ook heel wat! Dat er tevens op de aangegeven routes werkzaamheden zijn die tot hinder of zelfs afsluiting hebben geleidt neemt u maar voor lief.

Bij de nieuwe locatie loodst u uw zoon via de fietsenstalling naar de juiste ingang.Ondanks dat hijzelf al lang weet laat hij het zich aanleunen, een teken dat hij gespannen is.
Eenmaal binnen wordt het echt interessant.Het was al bekend dat een aantal klassen wegens ruimtegebrek in de nieuwbouw op de oude locatie moeten blijven,maar ook voor alle klassen die wel naar deze locatie moesten was niet genoeg ruimte en dus is er een ruimte bij gehuurd. En deze ligt helaas een stukje van de ruimtes van de Ambelt af. Ongeveer een heel gebouw en een verdieping. In ieder geval een heel eind lopen.Verstandelijk begrijpt u dat dit de beste oplossing is, maar gevoelsmatig is het zo ontzettend moeilijk te bevatten. Een spiksplinternieuw gebouw, maar te weinig ruimte om op de juiste manier les te kunnen geven aan de meest kwetsbare groep die erop het onderwijspark gehuisvest wordt. Een gemiste kans.

Gelukkig lijken uw zonen zich best thuis te voelen op het complex. Er zijn wel wat ergernissen over lokalen die nog niet af zijn,meubilair wat nog niet volledig aanwezig is en leerlinglijsten waar zowel te veel  als te weinig leerlingen op staan maar ach, kleinigheidjes blijf je houden. Als dat het belangrijkste is waar ze zich druk over hoeven maken bent u tevreden.

In de middag komt uw jongste terug van kamp. En het is een pak van uw hart te horen dat hij het naar zijn zin heeft gehad. Het neemt in ieder geval een deel van uw zorgen weg. Want niets is zeker maar voorlopig lijkt hij echt op zijn plek.

De enige echte domper op de dag is een grapje van u die bewaarheid wordt.Wanneer u witlof staat te snijden vraagt u of de cavia's misschien dood zijn want normaal gesproken piepen ze dat het een lieve lust is zodra ze witlof ruiken. Het is echt hun lievelingskostje. Na het eten wil manlief de verwijderde buitenste bladeren van de stronkjes in de kooi leggen wanneer hij ontdekt dat een van de cavia's inderdaad niet meer reageert. Morsdood. Oeps.

2 opmerkingen:

  1. Je maakt toch best veel mee als moeder...... Gelukkig is alles goed gegaan. Ja alleen dan die cavia die niet reageert. Sne

    BeantwoordenVerwijderen