dinsdag 19 augustus 2014

dagvoorbijhoroscoop 19-8

Na een korte schrijfvakantie bent u voornemens vandaag weer aan de slag te gaan. Maar aan het eind van de avond lijkt het er bijna bij in te schieten. Bijna.

Het wordt vandaag een pittige dag voor u. Veel spannende dingen op een dag. Een aanslag op uw zenuwen,maar ach,dan heeft u het ook maar allemaal gehad.
Oudste heeft vandaag zijn eerste lesdag op regulier voortgezet onderwijs. Hoewel u weet dat ook hijzelf het best spannend vindt gaat hij vanmorgen redelijk ontspannen de deur uit. En wanneer hij 's middags weer thuis komt oogt hij dat nog. Wel geeft hij aan dat het best vermoeiend was. Maar of dat de grotere groep, de wisselende docent, het lokaal wisselen, alle informatie of simpelweg de verandering is voor u slechts gissen. Of misschien zoekt u er wel veel te veel achter en is elke puber moe na een halve eerste schooldag.

Ook jongste heeft vandaag zijn eerste schooldag. En ook hij gaat over van speciaal onderwijs naar regulier. (en ja,u weet dat u het  daar al overal uitgebreid over heeft gehad, maar het heeft nou eenmaal veel impact op u.) Maar hij heeft geen les vandaag. Nee,hij mag meteen op kamp. Kamp, fietsen en jongste blijkt geen gelukkige combinatie want ook deze keer komt de regen geregeld met bakken uit de hemel vallen. Zo wordt het regenpak wat u ooit eens voor een fietskamp van oudste kocht toch nog gebruikt.
Wat u veel minder prettig vindt is dat u vandaag uw jongste niet thuis krijgt. U kunt hem niet vragen hoe zijn eerste dag ging. U kunt niet zien wat voor impact de dag heeft gehad. U kunt niets. Alleen maar hopen dat hij echt zich kan handhaven en staande houden.
Lastig want jeetje,wat leek dat mannetje vandaag klein toen hij die enorm grote school binnen liep.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten