zaterdag 30 augustus 2014

dagvoorbijhoroscoop 30-8

U kunt momenteel het schrijfritme nog niet erg weer vatten. U bent simpelweg te moe 's avonds om de gebeurtenissen van die dag op te tekenen. En dat niet alleen, het is ook een enorme chaos in uw hoofd. Zoveel veranderingen, zoveel zorgen, het brak u enigszins op.
Maar de eerste volle schoolweek zit er op. En hoewel een aantal dingen precies zo zijn als vorige schooljaren zijn er ook een aantal grote veranderingen.

Want hoewel middelste de meeste onrust uitstraalt, maakt u zich het meest druk over jongste. De eerste week valt namelijk niet mee. Het vinden van een plek binnen een groep is een uitdaging. Net als de zo ontzettend anders lijkende lesstof. En het zelfstandig naar school gaan. Om nog maar te zwijgen over het huiswerk.
Het kost veel praten en begeleiden om hem positief te houden want eigenlijk ziet hij het even helemaal niet zitten. Lastig hem zo te zien worstelen met zichzelf en de negatieve gevoelens want u weet hoe vaak dit kind al dicht bij een depressie heeft gezeten.Gelukkig zit er wel weer vooruitgang in en lijkt de dip te worden overwonnen. Maar u weet dat het nog wel even zal duren voor u er op durft te vertrouwen dat het goed gaat.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten