zondag 24 augustus 2014

dagenvoorbijhoroscoop t/m 24-8

U had het zich zo heilig voorgenomen. Wanneer de kinderen weer naar school zouden gaan zou u weer elke dag een voorbijhoroscoop schrijven. Dat is niet gelukt. Maar het voornemen is nog niet weg. U besluit vandaag nogmaals een frisse start te maken.

Het waren roerige dagen. De eerste schoolweek gaf nogal wat spanning en onrust. En niet alleen bij de kinderen, zelf stuiterde u woensdag het hele huis door. Manlief werd stapelgek van u. Tja, al die veranderingen,al dat zorgen maken en al dat loslaten eisen een keer hun tol. Maar beter zo dan dat u weer met een stevige hoofdpijn een dag of twee bent uitgeschakeld.

Ondertussen begint ook het dagelijkse leven weer op gang te komen. U mag bij de tandarts op visite. U mag even naar Zwolle om een kroonkleurbepaling te laten doen. Uw zoon mag naar de orthodontist voor stapels foto's en wat afdrukken. Ook mag uw zoon voor controle naar het ziekenhuis.
En daar krijgen hij en manlief een stevige waarschuwing. Hij mag de spalk echt niet af en hij moet heel erg voorzichtig doen met zijn duim want de splinter die nog net vast zit kan helemaal afscheuren en daarbij de pees doorsnijden. Dat was behoorlijk schrikken voor u. U had helemaal niet beseft dat de blessure zo ernstig was.

Na alle commotie, emotie en andere bij eerste schoolweek horende zaken wacht u een relatief rustig weekend. De jongste twee mannen gaan vrijdag naar het logeerhuis en oudste zoon heeft een trainingsweekend met de herenteams. Oftewel vrijdagavond gewone training, zaterdag van 8.00 tot 13.00 en zondag van 9.00 tot 13.00 training en oefenwedstrijden. De avondtraining van de zaterdag hebben de aspiranten niet gehaald wegens vermoeidheid die extra gevoeld werd door het wachten tot het tijd was. Een leer voor een volgend weekend,zorgen dat de aspiranten in de middag een activiteit hebben zodat de vermoeidheid en lamlendigheid niet kan toeslaan.

Vanaf morgen begint het echt. Manlief gaat weer aan het werk en alle jongens gaan een echte,volledige schoolweek draaien. U heeft er al helemaal zin in. Allemaal terug in een soort van normaal leven. Heerlijk!

3 opmerkingen: