dinsdag 8 maart 2016

dagvoorbijhoroscoop 8-3

De tweede dag na de vakantie. De dag waarop middelste zijn allereerste mondeling heeft. Hij lijkt er erg rustig onder. U moet hem zelfs helpen op tijd te vertrekken omdat hij met zijn hoofd bij andere zaken is (netflix verslaafd). Weer thuis was hij erg blij met zijn 6,7. Helemaal omdat hij als dyslect een stuk had moeten voorlezen en vragen moeten beantwoorden over een stuk wat hij tijdens het mondeling voor het eerst las. Hij bekende dat hij stik zenuwachtig was geworden op het moment dat het mondeling begon. Arm kind. Niet het prettigste moment voor nervositeit.

Uw eigen dag leek verbazingwekkend veel op de dag van gisteren. Nadat u de eerste klus van de dag geklaard heeft stapt u terug in bed. Uw voornemen nog even te slapen lukt u wonderbaarlijk goed. U zou willen dat u ’s avonds zo makkelijk in slaap geraakt. Het zou dan vast ook wel meehelpen als niet allerlei zonen u wakker houden omdat ze niet kunnen slapen. Voor oudste heeft u hoestdrank gehaald dus hopelijk is die vannacht iets rustiger.
Voor jongste heeft u niet zo een, twee, drie een pasklare oplossing. Hij lijkt zich ergens druk over te maken maar weet zelf niet waarover. Hij weet enkel dat hij een ontzettend vol hoofd heeft. En ook veel drukte in zijn hoofd.
Vervelend. Helemaal omdat om twee uur ’s nachts niet in uw allerbeste humeur en begrijpende staat bent. Als u dan ook nog eens niet weet wat er opgelost moet worden komt u niet verder dan ‘leuke dingen denken’, ’probeer in gedachten dingen af te ronden’, ’niet piekeren over dingen waar je op dit moment niets aan kunt veranderen’ en de aloude ‘probeer toch maar te slapen’. En ondertussen is het half drie voor u weer in bed ligt.
Nu begrijpt iedereen vast al een stuk beter waarom u toch zo moe bent.


In de middag stapt u op de fiets richting de stad. Soepel gaat het niet maar het dieseltje in u tuft toch redelijk door. Ook terug met tien kilo boodschappen blijft het in beweging. Het gaat wel niet zo hard als die langs zoevende bejaarden met hun elektronische trapondersteuning maar niet vergeten dat u op eigen kracht de meters wegtrapt. U bent trots op uzelf. Vooral omdat u ondanks dat u wat moe was toch niet met de auto boodschappen bent gaan doen. Weer een plusje voor uw wilskracht en beweging.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten